2022-11-17 49 浏览
入到店舖,细细间,唔太多客,可以静静地睇下师父整寿司,又可以静静地食下寿司🥰今日自己叫左:- 自选寿司定食8贯 🍣(包括有: 三文鱼、珍宝甜虾、油甘鱼、日本真鲷鱼、北海道带子、火灸左口鱼边、剑鱼腩、三文鱼籽)- 火灸秋刀鱼寿司🍣- 赤鯥寿司🍣- 海胆手卷- 波子汽水🥤由于寿司定食系有汤同前菜,所以黎先既佢地,虽然汤系送既,但系绝对唔马虎,好足料😍有大量海苔同埋洋葱系入面,饮完非常满足😋之后先黎既系三文鱼籽寿司🍣,佢系用1只碟装住,除左寿司上既粒粒三文鱼籽,连碟上都系,绝对系多多声,食落去好新鲜😋,完全唔觉得腥,如果怕腥既朋友,我觉得值得1试,由于系军舰关系,要快食,唔系紫菜冧左就唔好食了🙈寿司定食入面,比较好食的(排名不分先后): 日本真鲷鱼、火灸左口鱼边、油甘鱼、剑鱼腩- 日本真鲷鱼,睇到已经几新鲜,食落去亦好味道亦冇腥味👍- 火灸左口鱼边,其实Carton好少食火灸系列,但左口鱼边系另外~因为烧过既关系,食落口已经好多鱼油,但系唔漏,重仍然食到佢既新鲜,呢个值得推介😋- 油甘鱼系Craton其中1个至爱,而呢到亦冇令我失望,食落去唔腥,而且肉厚,1半1半食落去,就刚刚好了🥰- 剑鱼

今日自己叫左:

- 自选寿司定食8贯 🍣
- 火灸秋刀鱼寿司🍣
- 赤鯥寿司🍣
- 海胆手卷
- 波子汽水🥤

- 日本真鲷鱼,睇到已经几新鲜,食落去亦好味道亦冇腥味👍

- 剑鱼腩睇落去最唔起眼既寿司,食落去唔鞋 (平时食到啲会好鞋架),重有少少鱼香味,唔错👍

除左食左寿司定食,重叫左2个时令寿司: 赤鯥寿司、火灸秋刀鱼寿司。赤鯥寿司1定到就知道时令,鱼皮新鲜,食落去好爽,好食🤗火灸秋刀鱼寿司,都系同左口鱼边1样,烧左之后有鱼油加持左个寿司,好食👍

最后就系海胆手卷,本人唔系太怕腥,食落去就普通,但份偏多,事源系我食左2下,个底已经再爆左啲海胆出黎,搞到我要掉返转头食,好好笑,整体手卷都系合格水平👌

总结: 店铺需少,但系唔会感觉好逼,亦因为全部系bar枱等食既时候,都可以睇下师父整寿司😝,三文籽有啲惊喜佢做到系日本食紧既感觉,时令既寿司亦好新鲜,唔系马虎俾人,系1个唔错既独食既体验,有时间大家都可以试下呀😋

P.S. 佢地有酒提供,食寿司时不妨叫下,应该会再开心啲。但可怜既Carton唔饮得酒🥃,鸣鸣~
2022-11-16
  • 三文鱼籽军舰