2022-07-29
为食猫次次去the one只会行楼下𠮶几层,或者去已bookmark咗嘅餐厅🫣咁啱琴日为食猫同朋友无无聊行咗上去,见到古今二超得意嘅寿司menu,而价钱又唔贵,就入咗去试吓食物古今二嘅食物全部玩味性质都好重,唔系传统日本寿司𠮶种,系加咗d fusion嘢,但无损佢嘅食物质素,而且重可以打卡tim 龙卷风沙律 $88 推介 呢个日式沙律一嚟到,我哋都哗咗一声😂个沙律真系同佢个名——龙卷风一样,好大旧🌪上面铺满蟹柳丝同蟹子,加埋满满嘅日式沙律汁(重有d辣味wor⁉️)。总之捞埋就好好食,好夹😋富士山$98+ 金龙卷 $105推介呢2款寿司都摆得好有心思呀❤️外面成条龙咁嘅三文鱼+沙律酱+炸虾嘅寿司叫金龙卷;入面成座🗻咁高嘅蟹柳丝+鳗鱼+牛油果寿司叫龙卷风全部都好足料,d料加埋一齐一d违和感都无总之就好味过花之恋寿司啦😂😂😂清酒煮蚬 $105为食猫都估唔到呢个菜嘅蚬非常大粒👍🏾好抵食鹿儿岛豚肉露笋 $45至于个豚肉露笋都烤得好香好惹味,另外佢个露笋都好清甜爽脆为食猫上openrice见原来除咗古今二餐厅,重有古今。下次为食猫都会揾机会食吓观塘𠮶间,睇吓有冇咩分别,系咪一样咁得意好食
食物
龙卷风沙律 $88 推介
富士山$98+ 金龙卷 $105推介
呢2款寿司都摆得好有心思呀❤️
清酒煮蚬 $105
为食猫都估唔到呢个菜嘅蚬非常大粒👍🏾好抵食
鹿儿岛豚肉露笋 $45
至于个豚肉露笋都烤得好香好惹味,另外佢个露笋都好清甜爽脆