2024-08-15
放工又去咗观塘骆驼漆工厦买运动用品,手提战利品,跟住喺附近食晚餐,网上揾到慢煮屋,性价比高的日本菜,小店装修几relax嘅。慢煮屋 都几多人,座位够阔落坐得舒服,店员都好有礼貌。主打日本料理,多款丼饭同定食,晚餐嚟讲当几健康,价钱合理,慢慢坐倾吓偈唔会赶时间。雪糕朱古力芒果乳酸梳打雪糕(朱古力)士多啤梨乳酸梳打芒果乳酸梳打很清香,跟朱古力雪糕一起喝下,口感特别。慢煮牛腹丼估唔到 慢煮牛腹丼 卖相咁漂亮啊!慢煮牛腹卷起玫瑰花形状,绝对有诚意有惊喜!打卡一流!我点的是大盛,牛腹肉份量超多,肉色粉嫩,生熟度刚刚好。牛腹肉嫩腍,牛味非常香浓,牛肉好嫩又 juicy,自家秘制酱汁特别惹味。海佬一只 可以追加小食,我哋拣咗海佬,超大只,炸到好脆,酥脆到虾头都可以吃埋,一滴不留,弹牙唔错,好抵食!照烧鸡定食照烧鸡定食支持小店,可以吃到美味日式丼定食,照烧鸡香脆,外脆内软,非常香口,咬落多肉汁。女生最喜欢就系伴碟有新鲜蔬菜作沙律。天气热转配冷乌冬,口感够烟韧,口感滑嘟嘟,好弹牙。配上自家乌冬汁一齐食,温泉蛋半熟蛋汁捞匀食又几正,可口美味的鲜味。芝士鸡翼(2只)套餐仲有追加小食,芝士鸡翼,味道浓郁。似调
雪糕(朱古力)士多啤梨乳酸梳打
芒果乳酸梳打很清香,跟朱古力雪糕一起喝下,口感特别。 慢煮牛腹丼
估唔到 慢煮牛腹丼 卖相咁漂亮啊!慢煮牛腹卷起玫瑰花形状,绝对有诚意有惊喜!打卡一流! 我点的是大盛,牛腹肉份量超多,肉色粉嫩,生熟度刚刚好。牛腹肉嫩腍,牛味非常香浓,牛肉好嫩又 juicy,自家秘制酱汁特别惹味。 海佬一只
可以追加小食,我哋拣咗海佬,超大只,炸到好脆,酥脆到虾头都可以吃埋,一滴不留,弹牙唔错,好抵食! 照烧鸡定食
照烧鸡定食
支持小店,可以吃到美味日式丼定食,照烧鸡香脆,外脆内软,非常香口,咬落多肉汁。女生最喜欢就系伴碟有新鲜蔬菜作沙律。 天气热转配冷乌冬,口感够烟韧,口感滑嘟嘟,好弹牙。配上自家乌冬汁一齐食,温泉蛋半熟蛋汁捞匀食又几正,可口美味的鲜味。 芝士鸡翼(2只)
套餐仲有追加小食,芝士鸡翼,味道浓郁。似调味后煎鸡翼,表面铺满芝士,微微香脆可口,内里刚刚好新发出鸡油香气。