2022-11-05 120 浏览
家人生日去咗一间环境超级靓嘅餐厅✨✨✨非常建议庆祝特别节日去,成层都系属于同一个集团分为四间餐厅,行入去已经觉得装修不得了,好grand周围影相都好靓。今次食呢间系fusion日本菜,每个座位都好阔落,灯光比较暗气氛一流,佢地个Tasting menu 真系好正,有10几样嘢食,节日庆祝🪅超级推介。Edamame平时好少食枝豆,有少少盐,食落几香。Spinach菠菜卷加上芥末、芝麻酱,甜甜地几有咬口🥬Wagyu Tataki和牛他他,牛肉嫩里面粉红色🥩落左胡椒黑椒,辣辣地好惹味。Madai Truffle松露鲷鱼刺身沙律,staff会拎住粒松露系你面前磨粉加落去,入面仲有土佐醋黑松露,食落酸酸甜甜,最后仲有鹌鹑蛋、番茄、葱等配料,成个感觉都好正🫣Sashimi Moriawase 刺身盛盒入面有拖罗,睇相都见到油份充足,超级肥美,食落去冇筯啖啖肉。白身鱼鹅肝,刺身入面包住紫苏叶同鹅肝,白身鱼味道淡口,所以鹅肝味道充分发挥。旁边仲有最正嘅三文鱼子、海胆,两者都非常鲜甜,上面仲加咗金箔装饰✨✨Honiokko 0-toro maki吞拿鱼卷上面加上海胆鱼子酱,里面包着吞拿鱼蓉😋 做左烟熏效

Edamame
平时好少食枝豆,有少少盐,食落几香。

Spinach
菠菜卷加上芥末、芝麻酱,甜甜地几有咬口🥬

Wagyu Tataki
和牛他他,牛肉嫩里面粉红色🥩落左胡椒黑椒,辣辣地好惹味。

Sashimi Moriawase
刺身盛盒入面有拖罗,睇相都见到油份充足,超级肥

Honiokko 0-toro maki
吞拿鱼卷上面加上海胆鱼子酱,里面包着吞拿鱼蓉😋 做左烟熏效果,上菜嘅畤候一打开盖会见到啲烟散出来,好有气派,油脂味香海胆够甜🍣

Pork Belly
两串烧猪腩肉大大串肥瘦均匀🍢🍢加有蜜糖芥末酱汁,猪腩肉外层少至微焦色泽靓,肉汁充足。底部仲有少少梨蓉,甜甜地,中和下猪腩肉嘅油份。Mizuna salad沙律🥗份量多,系火箭菜加上柚子同炸蒜脆脆做配料
Chilean Seabass,Pork Belly

Chilean Seabass
第一次食咁大件烧鲈鱼有拳头大🐟🫣肉滑,油脂充足,切开啖啖肉,酱汁甜左少少,但依然好食。加有辣椒丝、腌制姜调味。

Creme Brulee
订位嘅时候讲低今日系庆祝生日,所以职员准备咗生日卡同埋蜡烛✨✨✨屋企人收到𠮶阵好兴奋,焦糖炖蛋好特别,系黑芝麻焦糖炖蛋,上面加咗一球焦糖雪糕同红豆蓉,最上面有一片白芝麻脆饼,好似几个甜品咁,好丰富。

整体感觉餐厅环境,真系好正,庆祝节日过嚟一定会好开心😋刺身亦都系高质素,属于价钱合理嘅Testing Menu❤️

庆祝纪念
生日