餐厅: 天龍軒
资讯:

2021-06-07 1014 浏览
今日终于去试全球最高嘅中餐厅....都有少少期待......餐厅装修格局;整体外观设计;绝对值两星;但好可惜;仅限于止!食饭之前同我;老爸先去洗手间;发现咁嘅级数嘅酒店;洗手间竟然系冇人serve! 我老爸行动不便;张餐椅极之重;我又要扶住佢;又要拉开张凳;起码都花咗一分钟竟然冇一个waiter过嚟帮手! 直到我哋屋企人过嚟!上星期喺嘉麟楼;同一情况;我哋未行到埋张枱;已经有侍应帮忙拉开张凳!半岛即系半岛👍👍跟住坐低,我哋叫咗铁观音....虽然唔系佢叫佢啲特别贵价嘅茶,但啲铁观音淡而无味😓真系同嘉麟楼又有一段距离!之前我哋订咗佢「最出名」嘅叉烧;咁我哋都叫咗啲点心同埋个蟹盖....讲真碟叉烧真系同之前有位朋友所讲一样;绝对系用蜜糖浸过嘅猪肉!完全感觉唔到叉烧个「烧」个部份去咗边度!其他啲点心都中规中矩;完全冇任何惊喜!碟XO酱萝卜糕极失望,完全食唔到萝卜糕里面有有乜嘢!只系表面加咗啲XO酱蟹盖都OK;但系食得好麻烦,一定会整污糟只手!咁嘅级素嘅餐厅;点解唔学下明阁将只蟹盖包好;唔会整污糟只手?整体来讲;纯粹真系位置;装修景观系值两星;食物质素真系好一般般!

半岛即系半岛👍👍

其他啲点心都中规中矩;完全冇任何惊喜!

XO酱萝卜糕
龙凤烧卖