2022-05-03
之前一直去开大围嘅Amplifier,今次到旺角分店试吓🤤呢间餐厅气氛几好,灯光有少少暗,适合同朋友一齐食饭倾偈。凯撒沙律不过不失,惟面包希望可以脆多少少,唔够香,但胜在沙律分量都算几多🥗卡邦尼扁意粉好好味😋佢嘅酱汁好香好creamy,意粉烟靭度啱啱好。因为平时成日食卡邦尼,所以要求比较高,之前食过好多餐厅嘅卡邦尼会好腻,但呢间嘅意粉整得唔错👍🏻值得一试。最后仲叫左呢个pizza🍕呢间餐厅啲pizza名改得好好笑,除左日本之外,佢仲有墨西哥、意大利、西班牙、素菜、芝士等。我地叫嘅日本味有啲似大阪烧,入面有鳗鱼,虽然鳗鱼味唔系好明显,但整体而言pizza 嘅配料例如木鱼花、沙律酱、粟米等搭配得都几好味❤️朋友仲一直赞添我地去之前有book 枱,餐厅仲好贴心咁问我地有冇人生日,需唔需要喺甜品度写上happy birthday等字句👍🏻
传统凯撒沙律
卡邦尼扁意大利面
Pizza “Japan”