2014-01-04 4218 浏览
星期日同妈咪去饮靓茶,做完research之下就打黎呢度make reservation.先黎己比餐具同deco吸引,大红灯笼高高挂.我地点了一个点心set同散叫左D小菜品尝.先黎有杯welcoming tea:菊花茶好香好正,所以之后都系叫佢冲菊花茶点心set有个绿色既素饺,虾饺同波罗叉烧饱,饺就ok,个波罗叉烧饱好味.甜甜脆脆的皮和咸咸甜甜的叉烧好岩key,mini size又唔会食太多会腻.Niceset有个老火汤,好够火候,散叫左个鲜鲍虫花炖汤,汤清鲜鲍唔un.跟住有豉蒜生炒凉瓜圣子皇(套餐),圣子不老,成个菜都好配合,好香口.推介!金瑶冬里白玉卷系素菜(套餐),都不错,但因本人不爱太多汁,所以not quite impressive.(散叫)瑶柱野菌泡菜苗好味,份量够,豆苗嫰,菇又香,汤够味,清得黎好味.(散叫)鲜蟹肉扒芥胆.呢味菜的蟹肉系真系新鲜,好足料既一味菜式.蟹肉多到惊人,完全不见芥胆.上文提到,我自己不太爱太多汁献既菜式.呢度菜唔岩我心水,D汁多到可以送3碗饭.味度方面我觉得有小小重手左.(套餐)海鲜双面黄ok,几香口,海鲜熟度岩岩好.(套餐)冻蜜瓜椰汁西米露奶味重
先黎己比餐具同deco吸引,大红灯笼高高挂.
我地点了一个点心set同散叫左D小菜品尝.
先黎有杯welcoming tea:菊花茶
好香好正,所以之后都系叫佢冲菊花茶
菊花茶
点心set有个绿色既素饺,虾饺同波罗叉烧饱,
菠萝叉烧饱,虾饺
饺就ok,个波罗叉烧饱好味.
鲜鲍冬虫花炖汤
时日老火汤
跟住有豉蒜生炒凉瓜圣子皇(套餐),
圣子不老,成个菜都好配合,好香口.推介!
豉蒜生炒凉瓜圣子皇
金瑶冬里白玉卷系素菜(套餐),都不错,
金瑶冬里白玉卷
(散叫)瑶柱野菌泡菜苗好味,
份量够,豆苗嫰,菇又香,汤够味,清得黎好味.
瑶柱野菌泡菜苗
(散叫)鲜蟹肉扒芥胆.
呢味菜的蟹肉系真系新鲜,好足料既一味菜式.
蟹肉多到惊人,完全不见芥胆.
上文提到,我自己不太爱太多汁献既菜式.
呢度菜唔岩我心水,D汁多到可以送3碗饭.
味度方面我觉得有小小重手左.
鲜蟹肉扒芥胆
(套餐)海鲜双面黄ok,几香口,海鲜熟度岩岩好.
(套餐)冻蜜瓜椰汁西米露
奶味重过椰汁,不贴题目.
如叫冻蜜瓜奶西米露更岩.
套餐仲有含饮品.好清润,仲有D南北杏,出色!
暖和的雪梨水
呢度服务同食物都好好,我会再黎!
2013-12-29
菊花茶