见到最近都几多人食呢间窝夫,今次为左个麻糬窝夫而去到K11 Musea😂就去试下好冇食~今日过到嚟系lunch time,我哋叫咗个set lunch~另外散叫咗啲小食同埋甜品~~今日嘅餐牌午餐系罗勒酱忌廉汁 虎虾手工意粉,佢嘅意粉系同平时出边食开唔同,都几特别~意粉比较粗身,而且粗幼系不等,睇得出应该系手工意粉~都几有趣❤️罗勒酱都几多,由于意粉粗幼不等,意面上可以挂起左更多酱汁,再配搭埋芝士片,成个意粉都唔错,几香几好食!跟餐配左杯咖啡❤️热Latte,餐厅嘅咖啡都唔错,每一杯咖啡都系亲手拉花~~之后我哋叫咗个All Day Breakfast~佢入面嘅慢煮鸡胸肉煎得啱啱好,表面煎到金黄色,都几香❤️配菜系黑松露日本本菇,都几香黑松露味~炒蛋就同平时炒蛋差不多🤣自家制烤芝士酸种面包🥯几有咬口,烟烟韧韧,配搭2款芝士啱啱好,唔会太漏👍我哋叫咗个小食唐扬脆鸡,唐扬炸鸡平时系配沙律酱,不过呢度系配柚子汁,炸粉都算皮薄,炸鸡新鲜热辣,个口仲会热到出烟😂😂😂然后就系必食嘅窝夫❤️今次我哋叫咗海盐焦糖比利时朱古力麻糬窝夫🧇如果钟意食麻糬嘅朋友仔应该几开心,因为有一大块麻糬挞喺窝夫上面❤️基本上每一啖都都

如果钟意食麻糬嘅朋友仔应该几开心,因为有一大块麻糬挞喺窝夫上面❤️基本上每一啖都都有麻糬~~~~见到基本上每一台嘅客人都会叫一份!可以见到大家都系为咗麻糬而来🤣个人觉得都几好食,窝夫非常香脆,外脆内软,夹杂着微微嘅朱古力味,如果唔够味仲可以点朱古力酱同埋朱古力雪糕,一份有4块够晒饱🫶🏻🫶🏻

两条友食咗呢几份嘢已经饱到飞起🫢不过嘅体验都唔错,特别系个环境都几清幽,窗边的落地玻璃非常广阔,食饭嘅时候都几chill❤️仲可以望住对面公园啲花花草草,都算几写意~~~
  • 海盐焦糖比利时朱古力麻糬窝夫
  • 慢煮鸡胸肉