2019-02-17 78 浏览
成日见到人系IG po酒锅既相,已经想试好耐架喇,同预期中一样咁正!首先酒锅位于27楼,所以系有好靓既大海景,但今次我地就唔系坐窗边位,但就坐好舒服好阔落既卡位!原来酒锅既装修系偏中国风,有中式既大门,台上亦有怀旧纸巾盒!一出LIFT就见到佢既海鲜区,有生猛既鱼、巨型象拔蚌、虾蟹、贝壳类,真系十分之期待呀我地4个人,试左佢个signature汤底:酒火入锅,好creative既名呀顾名思义,会有酒淋入个锅到!中间个格系有原个木瓜同埋虾,然后加上干冰,再淋酒落去,就会好似仙境咁,成个锅好似消失左咁!打卡一流!走火入魔汤底总共有五格:麻辣、清汤牛腩、沙嗲、龙虾🦞有半只龙虾!牛腩汤有惊喜,胡椒味好香,牛腩唔系煮到烂晒个啲,系大旧,爽口的!呢个挂架都系佢signature啦!挂系到既安格斯肥牛显得格外吸引,油脂分布平均,有牛味海鲜拼盘:海虾、蛏旨王、龙趸、扇贝、象拔蚌片、带子、花甲,冰镇够晒新鲜卫生!最impressive系带子!熟左之后都好似刺身咁既口感同一样咁鲜甜呀,必食!蔬菜拼盘蜂巢豆腐放入麻辣汤吸辣汁就最啱啦!烧汁牛肉福袋、紫菜响铃都好有特色,好小地方有得食,推荐!潮州鱼蛋,鱼味超级重

酒火入锅

顶级安格斯牛小排挂架(大)

海鲜拼盘

蔬菜拼盘
蜂巢豆腐放入麻辣汤吸辣汁就最啱啦!

烧汁牛肉福袋、紫菜响铃都好有特色,好小地方有得食,推荐!
潮州鱼蛋,鱼味超级重,仲食到鱼肉咁既质地!
酒火入锅
顶级安格斯牛小排挂架(大)
海鲜拼盘