2010-11-18 341 浏览
又系4人聚会既一日,大家要多点出来聚下呀,去左喱到食甜品既tea buffet,听人讲喱到个甜品唔错,环境又好靓,个tea buffet时间系3:00~5:30,冇得book呀竟然,要预先系果个等(留名...),不过都好快入到去了,tea buffet个场系餐厅入面既房来既,个环境唔算大,不过都有10几张枱,入面好华丽,加上系房与世隔绝之下好清静,唔错呀,好适合饮野倾下计,摸摸酒杯底(讲下,冇酒饮的呀~!)buffet个位好靓呀,甜品款式唔算太多,不过每隔一段时间会转一转款式既~!fd叫既西油汁,系喱个既出名既,唔记得左问个味道点呀~!我叫左杯橙汁,好普通~!分唔到边款打边款了,只系记得食左几款pizza,款有三文鱼,烟肉,都几好味呀,虽然系甜品既buffet,主力应该系甜品,不过反而觉得pizza最好味,可能因为食得太多甜品之下觉得咸点好味呀~!咸点有三文治,pizza呀,先食既系咸点,好似小型既汉堡包呀,不过夹烟三文鱼既,食落咸咸地,唔错呀~!之后食甜点,果挞又系几好味,蓝莓好味点呀,芒果蛋糕反而一般,芝士蛋糕好味呀~!食好多甜野之下要食生果中和返呀~!食左咁上下会系侍应问要唔要三
食左咁上下会系侍应问要唔要三文治,有几款拣既,碎蛋,三文鱼and虾仲有款唔记得呀,
大家要虾and碎蛋,虾既三文治唔错呀~!
综合来讲个环境好靓坐得几舒服,服务亦唔错,不过甜品唔系想像中咁好,个质素普通呀,同款式唔算系太多,反而咸点比较上好食,不过200几算系咁上
下呀~!

2010-11-18