星期五嘅晚上,见好耐冇食过车仔面,就去左好多好嘢食嘅深水埗食文记车仔面。虽然佢一条街有三间铺,但三间嘅门口都企满晒等紧位嘅饿饿子等左两三个字,终于嗌到我喇饿死人咩坐低即刻有姐姐放低餐牌俾我圈。拿拿林交牌先!等左一阵,碗面到喇如眼中所见,系鸡翼呀!作为鸡翼怪嘅我,二话不说大大啖咬左落只鸡翼度,一如既往,鸡皮入晒瑞士汁嘅味,再入面嘅鸡肉系嫩滑嘅,而鸡肉就冇乜鸡味,当然车仔面嘅质素当然系咁上下啦。除左鸡翼之外,仲嗌左罗白,我谂罗白系车仔面必备都唔洗多讲喇挂清甜得黎又唔会太淋太大旧,真心好正。另外仲有嗌左牛孖筋、韭菜饺,呢两样𩠌就不过不失啦,面底就河粉,都算滑口嘅汤底拣左瑞士汁汤底,甜甜地咁,加埋我拣左大辣,啲秘制辣酱加啲汤捞埋一齐,忍唔住饮汤饮见碗底饮品就加左$8嗌左枝豆浆车仔面配豆浆好正啊,豆味甜度适中

等左两三个字,终于嗌到我喇
饿死人咩
坐低即刻有姐姐放低餐牌俾我圈。拿拿林交牌先!

等左一阵,碗面到喇

清甜得黎又唔会太淋太大旧,真心好正。

饮品就加左$8嗌左枝豆浆

车仔面配豆浆好正啊,豆味甜度适中

2018-05-18
  • 瑞士鸡翼