Corner 18 (天后)天后英皇道18号铜锣湾如心酒店1楼😍 同 去食人均$200唔洗正high tea🥰环境一流/咸点好/坐一个下昼✔️优点:-性价比不错 $199/person -高质Food: 牛油果三文鱼酸种面包~ 上面有三文鱼子+Mozzarella 好正!-红菜头鱿鱼also very good!两样嘢好夹,好开胃嘅咸点-scone嘅 cream可以任添!-呢度好少人~环境舒服/有冇人赶你走-食物虽然唔特别但有质素❌缺点-由于最后食甜品关系,好多mousse cake已经溶咗,变得唔好食-全部甜品都一般,雪返可能会好啲-热情果mousse cake有两层cream,一啖太甜一啖太酸,感觉太分离,不过系最唔错嘅一件-芒果朱古力mousse都冇乜芒果味,同朱古力都唔夹-朱古力伯爵茶mousse更系食唔落,太甜-牛奶朱古力mousse最差…啲朱古力味有啲假-.-争鲜𠮶个仲好食-scone冇乜奶香味,感觉普通,不过有粒粒提子干系不错,cream不是clotted cream,cream冇乜忌廉奶香味+甜味-scone jam冇乜果香味,净系食到一Pat甜酱Overall: 如果想
Corner 18 (天后)
天后英皇道18号铜锣湾如心酒店1楼
😍 同 去食
人均$200唔洗正high tea
🥰环境一流/咸点好/坐一个下昼

✔️优点:
-性价比不错 $199/person
-scone嘅 cream可以任添!
-呢度好少人~环境舒服/有冇人赶你走
-食物虽然唔特别但有质素

❌缺点
-全部甜品都一般,雪返可能会好啲
-芒果朱古力mousse都冇乜芒果味,同朱古力都唔夹
-朱古力伯爵茶mousse更系食唔落,太甜
-scone jam冇乜果香味,净系食到一Pat甜酱

Overall: 如果想揾个好嘅地方high tea 想性价比好,我建议呢间,其实佢啲甜品都唔系咁差嘅,只不过溶咗唔好食,$199真系好抵!

Cwb high tea!
-Nice savouries/ sweets not recommended
-$199/ person
-Valuable price with quality food
-Nice venue for chitchatting with friends, quiet and comfy

Igable:8/10
Taste:7/10