2018-05-18 161 浏览
今日同朋友约好上山食好野,就是去渣甸山铜锣湾乘14M小巴上来就会黎到入到黎坐好左店员就拎餐牌同俾水我地饮今日叫左两个SET,一个系慢煮法国牛舌,另一个系香芒千层猪柳,焦糖鹅肝,带子云吞仔,白朗峰,皇帝tart欣赏下个环境先,格调几唔错..个感觉都几舒适餐汤我要龙虾汤,个汤好香浓好味,饮落去个口感都好好个面包够晒热,坚正㖞,中间切开加牛油令到成个包都有溶左牛油黎食更加正焦糖鹅肝--个鹅肝系非常香口,热辣辣咁入口,成个鹅肝香味一直溶入口中带子云吞仔--心机野黎,细细既云吞包住芝士,一口咬落去好香口.配合新鲜露笋,带子都好FRESH连个汁咁既配合几好慢煮法国牛舌-个牛舌都够淋得黎又有咬口..个薯蓉几有惊喜,劲香口热辣辣..香芒千层猪柳--个汁都芒芒地,个猪柳充满香口猪肉味,芒果应该特别处理过所以个口感比较实返D唔会好易散,唔错..仲有好食既蕃茄仔白朗峰--松软既蛋白配合云尼拿真系好正,唔会太甜皇帝tart--成个一起食就有松软可口之外仲有甜味餐茶咖啡几香浓好味
今日同朋友约好上山食好野,就是去渣甸山
铜锣湾乘14M小巴上来就会黎到

入到黎坐好左店员就拎餐牌同俾水我地饮

欣赏下个环境先,格调几唔错..个感觉都几舒适
餐汤我要龙虾汤,个汤好香浓好味,饮落去个口感都好好
焦糖鹅肝
带子云吞仔
连个汁咁既配合几好
慢煮法国牛舌
白朗峰--松软既蛋白配合云尼拿真系好正,唔会太甜
皇帝tart--成个一起食就有松软可口之外仲有甜味
餐茶咖啡几香浓好味