2022-06-09
🍲凑凑火锅‧茶憩🍲📍:尖沙咀梳士巴利道K11 Musea6楼608-609号舖⏰:11:00am-11:30pm呢间久仰大名好耐嘅凑凑火锅 今日终于有时间过去试吓 同屋企人大约六点入座 已经座无虚席 所以过嚟记得要订座👍🏻佢哋有早鸟优惠 下午6时前埋单及离座可享85折优惠😍🔸环境、服务方面🔸餐厅位于k11 Musea比较新净 一入去充满古式古风既布置 环境比较暗 感觉好幽静 置身系野外般😆座位阔落舒适 梳化位好大 空间感足👍🏻出面仲有自助小料台 多达20多款酱料提供 有我最钟意嘅沙茶酱、海鲜酱等 另外亦都供应米饭、水果、前菜👍🏻店员嘅服务都好好 会不定时过嚟收碗碟 亦都会帮我哋随时加汤 感觉好亲切、友善!🔸食物方面🔸🥘鸳鸯锅(清凉椰子鸡锅+台式麻辣火锅)每款锅底都好吸引 点左一个辣 一个唔辣😍<清凉椰子鸡锅>🔸优惠🔸可以66折加购指定新品一客(3选1:竹笙/盐酥鸡/风味凑凑)呢款系凑凑新锅 锅底加入左清甜椰子水和椰肉 加埋鲜嫩的鸡肉吸收椰子精华 入口阵阵椰香味 另外加埋柠檬叶提升香气🍃夏天饮真系滋润解渴👍🏻<台式麻辣火锅>用左鸡骨同牛骨小火慢炖6小时高汤
⏰:11:00am-11:30pm
🔸环境、服务方面🔸
🔸食物方面🔸
🥘鸳鸯锅(清凉椰子鸡锅+台式麻辣火锅)
每款锅底都好吸引 点左一个辣 一个唔辣😍
<清凉椰子鸡锅>
🔸优惠🔸可以66折加购指定新品一客
(3选1:竹笙/盐酥鸡/风味凑凑)
<台式麻辣火锅>
用左鸡骨同牛骨小火慢炖6小时高汤 再加入以不同种类既中草药材浓缩熬制多2小时 总共用8小时烹调一锅正宗嘅台式麻辣火锅😍充满左阵阵既麻香味 汤底更可直接饮用😆值得一提 叫呢款锅底 可无限添加鸭血同豆腐👍🏻
🐮伊比利亚黑猪肉、无骨鸡腿肉、顶级美国牛肩胛
肉类方面我哋叫左呢三款 抵食之余大大份 每一片都好大块 纹理清晰 一睇就知唔系比雪藏货你👍🏻
牛肩胛有肉味 放落去20至30秒就食得 软淋得黎有咬口 好快比我清晒😂
猪肉片肥瘦均匀 食落好爽口 再点埋我自己调制嘅灵魂酱汁👍🏻
🐧企鹅丸(墨鱼浆制)
呢一款有惊喜 企鹅丸打卡一流 造型精致之外 味道亦都唔差!系用咗黑白嘅墨鱼浆制成 弹牙有鲜味 中间分左一半 营造出企鹅咁外型 好特别🙈
🦑飞鱼籽墨鱼滑
味道唔错 飞鱼籽嘅口感爽脆 加埋弹牙嘅墨鱼滑 口感一流
🐟巴沙鱼
鱼肉好嫩滑无骨 新鲜唔腥 唔使渌太耐 好厚身 加埋酱汁一齐食啖啖肉!
🐽黄金条酥
呢一个炸肉条 好香脆 一上枱热辣辣 就咁当小食/放落去火锅到煮淋食一样惹味😍 系我食火锅必食既菜式!
🧀芝士鱼腐
佢哋而家做紧活动 英文全名里面有‘C’‘O’‘U’ 其中一个英文字嘅话 就会赠送一碟 鱼腐好软熟 里面有满满嘅流心芝士 咸香得来 索晒汤底嘅精华!
🧋大红袍珍珠奶茶
茶叶香气醇厚 馥郁润甜 搭配低温熬煮的木薯粉珍珠 晶莹剔透 烟韧弹牙🥰
🍍乳酸沙冰+ 梅子茶冻
食到最后嘅时候 店员会奉上呢两款免费既甜品 酸酸甜甜嘅口感 清凉解渴!