2024-09-10
叫得私厨或者私房菜,一定系对佢哋嘅品牌好有信心😎 好多年前好兴私房菜,尤其是工厂大厦,讲真,煮法同埋用料比一般酒楼系更有特色😉今次留意到呢间天文台道既<伍佰私厨>,我系有啲期望㗎😌两个人就叫咗三款菜式试试🫶🏻🌟豉汁蒸鳝上碟就觉得好香好惹味👍 鳝嘅份量唔少,豉汁酱铺得满满,有粗身嘅粉丝垫底,几有特色🥰 味道方面,鳝好新鲜,蒸嘅时间啱啱好,个酱汁好浓味,配饭食真系一流🫶🏻🌟葱油鸡半只我初头以为系普通餐厅𠮶种嘅葱油,原来系大量葱同埋干葱做成嘅葱油,真系非常香🤩🤩 豉油唔算浓味,所以鸡肉香同埋葱香非常出🤰👍 鸡肉嫩滑,真系好好食🤤🌟榄菜肉松四季豆我第一次食呢个𩠌会赞四季豆靓😂 条条都好粗身,好饱满又冇根👍👍👍 肉碎榄菜炒得好香, 呢个绝对系食过最好食嘅榄菜肉松四季豆🥰<伍佰私厨> 新开冇耐,装修好新净,雅致舒适😎 仲有独立包厢,私隐度十足✅ 我觉得呢度嘅厨师非常有料,喺度会食到出面餐厅食唔到嘅味道,而且用料系上成🫶🏻 依家佢哋做紧个中秋节套餐,啲菜式系出面都少见,我对𠮶个手撕包菜鸽松配松露鸽脾好有兴趣,有兴趣就要早啲预订啦,真心推介👍
🌟豉汁蒸鳝
🌟葱油鸡半只