2024-08-02 50 浏览
今日放左工之后,朋友话想同我饮杯chill下,于是带左我黎尖沙咀呢间room3 bar~ 平日黎讲都算多人,餐厅差唔多满座。呢间bar除左有得饮酒之外,仲可以食到唔同种类既日式居酒屋料理,而且环境好有格调,好岩同朋友黎饮下酒倾下计~kissaten呢杯cocktail 既espresso味道非常之突出,饮落唔似饮紧酒咁,同rum酒既味道balance得好好。无花果脆薯蟹籽沙律沙律份量十分慷慨,配上鲜甜既无花果,作为前菜非常之开胃。脆核桃小甜鱼呢个配搭味道咸咸甜甜,加上核桃口感香脆,用黎佐酒一流。迷你蟹王蟹肉窝夫挞窝夫挞入边堆满蟹肉,味道鲜甜可口,可惜size十分迷你一啖食哂。烧鸡中翼、烧西班牙黑豚秋葵、烧日本豆腐串烧烧得几惹味,尤其豆腐烧得外脆内软,食落十分juicy。鸡翼酿鲍鱼鸡翼肉质嫩滑,包住口感弹牙既鲍鱼,美味十足。北海道辣味鱿鱼肝汁松叶蟹肉意大利面意大利面非常挂汁入味,加上啖啖既松叶蟹肉,食落唔会觉得太油腻。葱拖罗三色紫菜taco寿司手卷最有记忆点既一道菜色,拖罗蓉口感绵滑,手卷上面仲铺有三文鱼籽同帆立贝,加上外面包住香脆既紫菜天妇罗,一口咬落十分满足。菠萝焦糖烧&水信玄饼菠萝

kissaten

无花果脆薯蟹籽沙律
沙律份量十分慷慨,配上鲜甜既无花果,作为前菜非常之开胃。

脆核桃小甜鱼
呢个配搭味道咸咸甜甜,加上核桃口感香脆,用黎佐酒一流。

迷你蟹王蟹肉窝夫挞

烧鸡中翼、烧西班牙黑豚秋葵、烧日本豆腐
串烧烧得几惹味,尤其豆腐烧得外脆内软,食落十分juicy。

鸡翼酿鲍鱼
鸡翼肉质嫩滑,包住口感弹牙既鲍鱼,美味十足。

北海道辣味鱿鱼肝汁松叶蟹肉意大利面

葱拖罗三色紫菜taco寿司手卷

菠萝焦糖烧&水信玄饼
菠萝烧得香甜多汁,甜而不腻,反而水信玄饼味道有d太甜。