2019-04-25
今日行到花园街附近,见到附近环境好静,居然有间火锅店门面好似几高级就同朋友上去试吓先,上到去见贴满明星相,但内里好似冇乜客但都已行左上来,食过唔好食最多冇下次睇地方都几大,环境几宁静,适合一路食一路倾,如果想多d私稳可以坐入房,因见到可能系食店d朋友或熟客都系坐晒入房。我哋叫左个:海龙皇浓汤锅、极上本地手切鲜牛肉、手打四宝丸、双拼饺、鹿儿岛黑毛猪、即炸响铃、皇帝菜和莴荀件。另外,系未有得食火锅前叫左两个送酒小食医吓肚,呢两个系:酥炸黑松露饺和老友鬼鬼。酥炸黑松露饺:热辣辣好脆,但黑松露味唔够浓老友鬼鬼:炸得好脆虾胶好弹牙海龙皇浓汤锅:汤底有(大肉蟹、海虾、大蚬、火箭鱿鱼)加埋杂菇和蕃茄浓汤一齐,个味道系几好但觉得呢个价钱,海鲜既份量就唔系几够极上本地手切鲜牛肉:鲜牛肉味道系唔同d,牛味特别浓d手打四宝丸:虾、猪、牛、墨鱼四款,入口都几爽口弹牙双拼饺:我哋选左云吞和韮菜,大大只馅料十足鹿儿岛黑毛猪:口感嫩滑,猪味浓即炸响铃:新鲜即炸,薄而脆,冇油膉味食完呢餐我觉得环境适合大家静静地详谈,因为坐左好耐都冇乜客,可能地点偏辟d,另外觉得食物味道可以,不过有d食物价钱和分量就好似少d。
酥炸黑松露饺:热辣辣好脆,但黑松露味唔够浓
老友鬼鬼:炸得好脆虾胶好弹牙
极上本地手切鲜牛肉:鲜牛肉味道系唔同d,牛味特别浓d
手打四宝丸:虾、猪、牛、墨鱼四款,入口都几爽口弹牙
双拼饺:我哋选左云吞和韮菜,大大只馅料十足
鹿儿岛黑毛猪:口感嫩滑,猪味浓
即炸响铃:新鲜即炸,薄而脆,冇油膉味