2024-10-21
上次经过上环已经望到呢间餐厅个外型好吸引,以木系同植物装修为主,感觉好休闲,入到嚟都有唔少外国人用餐,餐厅几受欢迎,全场满座▪️越式咖哩鸡$188咖哩质感浓稠,以小炉盛载,keep住温度,唔辣,带椰香味▪️越南火车头$148一嚟到就闻到隔离嘅外国人食Pho劲香,所以忍唔住拣左🤣好香浓嘅牛肉味汤底,加上九层塔洋葱等等嘅配料,味道丰富,火车头有齐牛丸、牛腩、和牛片同扎肉,推荐必食😋▪️越南春卷$128春卷炸到金黄酥脆,入面有粉丝、云耳等等配以生菜同腌萝卜一齐食,感觉冇咁腻▪️蒜蓉包$48一份四件,面包底松软,唔会切得太厚,蘸上咖哩一齐食,Perfect!▪️甜蔗虾$36/只系我近期食过最好食蔗虾~!虾胶弹牙爽口,食落啖啖肉,蔗亦都好甜,配上自家制酱料,酸酸甜甜。温提:最少要点三只▪️咸柠檬梳打$48味道酸爽,夏日必备~▪️新鲜青柠檬茶$48青柠茶解腻清新,亦唔会太甜🫶🏻▪️Seasonal Panna Cotta $68当日去到有泰式奶茶同埋斑兰两款,个人几喜欢泰式奶茶,滑得黎茶味都几香,斑兰味偏甜呢度服务真系一流,店员好细心,会主动提供湿纸巾等等,而且食物质素好好,亦可以坐耐啲倾偈🩷🩷超推荐
▪️越式咖哩鸡$188
咖哩质感浓稠,以小炉盛载,keep住温度,唔辣,带椰香味
▪️越南火车头$148
▪️越南春卷$128
▪️蒜蓉包$48
▪️甜蔗虾$36/只
▪️咸柠檬梳打$48
味道酸爽,夏日必备~
▪️新鲜青柠檬茶$48
青柠茶解腻清新,亦唔会太甜🫶🏻
▪️Seasonal Panna Cotta $68