2021-04-01
喺附近返工, lunch time食商场野食到闷. 同事suggest黎戏曲中心, 话有靓靓outdoor地方透下气~离远见到餐厅已经好喜欢, 中式设计, 餐厅外面有枱坐. 基于戏曲中心既设计, 成个area好通风, 好舒服.同事叫左鱼香茄子饭, 饭𩠌分开上, 如果一班同事黎食可以share叫𩠌食饭~鱼香茄子唔会好重口味, 但又够香, 亦唔会太辣, 茄子大旧得黎都入味. 好岩OL食~份量亦都好足, 依个价钱之下, 性价比高.仲叫左个黑松露虾粒蛋白炒饭, 一上枱真系有D吓亲因为真系好大碟饭身都够干, 重点系黑松露真系好香, 同埋虾系新鲜弹牙既!不过佢D盐唔系几匀, 有几啖食到粗盐好咸但最后我都忍唔住清左8成~想埋单果阵, 老板好nice咁送上西多士做甜品!西多士一旧旧砖咁, 好方便大家同事分享每旧都厚身, 外脆内松软, 中间有层花生酱, 虽然好肥但都好好味大家有兴趣都值得黎试~~
份量亦都好足, 依个价钱之下, 性价比高.
仲叫左个黑松露虾粒蛋白炒饭, 一上枱真系有D吓亲
因为真系好大碟
饭身都够干, 重点系黑松露真系好香, 同埋虾系新鲜弹牙既!
不过佢D盐唔系几匀, 有几啖食到粗盐好咸
但最后我都忍唔住清左8成~
想埋单果阵, 老板好nice咁送上西多士做甜品!
西多士一旧旧砖咁, 好方便大家同事分享
大家有兴趣都值得黎试~~
题外话/补充资料:
不过建议大家去餐厅就好, 尽量唔好去toilet/周围行喇... (你唔惊就OK既)