2023-05-08
要保持个人健康,身型又要靓,食当然要有返咁上下健康啦,戒左汽水冻饮好多年lu,呢排见Poke呢类型舖头愈开愈多,见今日路过上环就要黎食下先,门面虽然系横街,但一啲都唔难揾,望埋去比起四周既小店明显有将佢改造成清新怡人既装修,店舖虽然唔大,但系坐得尚算舒适,岩岩坐底店员就提供小篮仔比我地放袋,细心之处要加分,呢度应该主力做平日中午至收工呢段时间生意,逢星期日佢系休息同平日都收得早,想黎既就要夹岩时间喇,唔系夜左可能佢已经打烊。食物方面,清新健康食物主打Bowl,款式唔多,但你可以按自所需拣想要既配料加落去,饭方面可以拣寿司饭、糙米饭、半饭配半沙律菜,酱都可以拣份量,一切都可以随心所欲去选择,同女友黎食,两碗野一上枱就已经比佢既颜色同摆盘吸引左,明显有花过心意既放置,欣赏!Salmon The Classic $108三文鱼新鲜可口、牛油果本身已经健康,加左入Bowl更加好味醒胃、青瓜青葱柠同啲调味酱油配搭出色,我拣左半糙米半沙律菜系呢碗,口感一流,味道认真唔错,不过男仔斋食一碗未必全饱,可以加多啲Topping或者食埋个甜品更好Creamy Baby $118(三文鱼、牛油果、鸡蛋丝、豆
Salmon The Classic $108
Creamy Baby $118(三文鱼、牛油果、鸡蛋丝、豆腐、青瓜、蟹籽、木鱼丝、脆炸蒜粒、芥茉沙律酱)
寿司饭软得黎有咬口,捞埋一样鲜色可口既配料,食到停唔到口,酱汁亦非常之开胃,两个Bowl要拣一个既话,我只能话要哂两个!!