铜锣湾出名嘅餐厅其实有唔少,但适合同朋友一边食一边倾偈,同埋易book位嘅真系无边几间🙈 而呢间Layback Cafe & Bar就唔止符合以上要求,啲食物仲有返咁上下水准💛 约咗朋友食饭但拖到见面前一日先倾食啲咩,好多出名嘅餐厅一早已经full booking,或者系得walk-in排队😩 无意中就比我发现咗呢间喺Times Square附近嘅楼上Cafe,见仲有得网上book位,而且无乜负评就即刻book咗😙餐厅嘅座位都几多,但又唔会摆得太迫,啲凳又好舒服~ 比较特别嘅系餐厅有一边系做咗塌塌米,如果周末下昼嚟同朋友食少少嘢倾下偈,感觉都几正🌿•🥢 蟹肉蟹膏卡邦尼 $158呢个意粉一上枱就好吸睛😍 因为蟹肉份量超多🤩中间围住啲蟹膏酱~ 啲蟹肉都几甜,但蟹膏味道唔算好浓,平时唔太钟意食蟹嘅朋友表示佢几满意🤣 海量蟹肉真系超加分!至于蟹肉下面嘅意粉就无乜卡邦尼嘅感觉~呢个意粉稍为干身少少,唔太creamy但又有少少酱汁~ 不过就以卡邦尼嚟讲就争咁啲蛋味喇~•🥢 明太子软壳蟹扁意粉 $158软壳蟹都几大只,炸得几脆又唔会好油👍🏼 不过明太子意粉嘅cream味好浓,唔太食到明太子味,而且因

🥢 蟹肉蟹膏卡邦尼 $158

🥢 明太子软壳蟹扁意粉 $158
软壳蟹都几大只,炸得几脆又唔会好油👍🏼 不过明太子意粉嘅cream味好浓,唔太食到明太子味,而且因为酱汁份量又多又太creamy,所以食两啖就好腻🥺
明太子软壳蟹扁意粉
明太子软壳蟹扁意粉

🥢 烟三文鱼菠萝千岛酱薄饼 $148
薄饼上面都有几多块烟三文鱼,盖住咗啲菠萝~ 千岛酱配薄饼本身已经好好食,呢个仲加咗啲黑醋汁,酸酸哋好开胃好fresh,直头有画龙点睛嘅感觉🤩
呢款薄饼系薄身嘅批底,食落有少少脆,但口感有少少似软身少少嘅饼干,热辣辣嘅时候都几正嘅,但一冻咗就有啲硬😬~个人嚟讲都系比较钟意食厚批🙈

🥢 黑松露薯条 $68
呢个薯条系洒上啲黑松露嘅碎碎(?) 配茄汁,而唔系配黑松露沙律酱,所以食落黑松露味好淡,有少少失望🤏🏼
粗薯条系新鲜炸起,热辣辣,表面炸得干身唔油,而且入面依然食到薯仔蓉嘅口感😋
黑松露薯条

🥢 蜜糖牛油蒜香单骨鸡翼 $98
呢个单骨鸡翼真系好好食!超级推荐!🤩 一上枱就闻到超浓嘅蒜香🤤 因为系用咗生蒜加炸蒜,所以蒜味好浓!加埋淡淡嘅牛油香同埋蜜糖嘅甜味,同埋新鲜炸起脆卜卜嘅鸡翼,真系食到停唔到口😋
蜜糖牛油蒜香单骨鸡翼

🥢 Oreo Chocolate $58
呢杯系smoothie嚟,饮落够冻又唔会好重冰粒感,所以唔会越饮越稀/淡👍🏼 饮落朱古力味几浓又唔会太甜,加埋Oreo饼碎,增加少少口感~ Cafe饮品嚟讲都算几大杯,同朋友一边食一边倾嘅时候饮就啱晒😚~
Oreo Chocolate

🥢 Matcha Latte (Iced) $50
呢杯系朋友叫嘅,佢话抹茶味都几浓,又唔会太甜~👍🏼 不过就比较多冰,所以就会越饮越淡🥺 有少少扣分~
Matcha Latte (Iced)
黑松露薯条
蜜糖牛油蒜香单骨鸡翼
Oreo Chocolate
Matcha Latte (Iced)