2022-08-06
周末愉快的吃西班牙菜😃好开心~ 星期六去咗一间高水准嘅西班牙餐厅食lunch餐厅以明亮嘅蓝白色为主半开放式格局 好chillBrunch Set嘅海鲜拼盘好新鲜、出色一边饮住酒倾偈 不知不觉就食咗3小时 哈~💖(我真系超级钟意lunch咁样饮住酒慢慢叹)🔸Seafood Platter有波士顿龙虾、生蚝、虾、牛油果酱吞拿鱼他他好新鲜!!法国Fine de Claire,蚝肉爽甜饱满,海水味唔太重。龙虾啖啖肉又爽口又多膏。牛油果酱吞拿鱼他他鱼味几浓,最底系脆卜卜炸猪皮,特别得嚟口感好夹。🔸Chef's Rusa吞拿鱼蛋沙律配饼干条,钟意佢软滑得嚟又唔会太多沙律酱,好食。🔸Padrón Peppers炸香嘅西班牙青椒有甘甜味,一d都唔辣,几香口。🔸Croquetas系炸黑松露波波,外层香脆而中间软心creamy,黑松露味好浓郁。 🔸Spring Chicken春鸡非常juicy嫩滑!!外皮烤得好香,有香草腌过嘅味道,美味!伴碟仲有焗菜及炸薯角。🔸Ibérico Pork猪排好嫩口,粉嫩嘅色泽非常靓,咬落松软弹牙,好好食!沾少少romesco酱,坚果和红椒就更加香浓惹味。🔸Cheesecak
好开心~
星期六去咗一间高水准嘅西班牙餐厅食lunch
餐厅以明亮嘅蓝白色为主
半开放式格局 好chill
Brunch Set嘅海鲜拼盘好新鲜、出色
一边饮住酒倾偈
不知不觉就食咗3小时 哈~💖
(我真系超级钟意lunch咁样饮住酒慢慢叹)
🔸Seafood Platter
有波士顿龙虾、生蚝、虾、牛油果酱吞拿鱼他他
🔸Chef's Rusa
🔸Padrón Peppers
炸香嘅西班牙青椒有甘甜味,一d都唔辣,几香口。
🔸Croquetas
🔸Spring Chicken
春鸡非常juicy嫩滑!!
外皮烤得好香,有香草腌过嘅味道,美味!
伴碟仲有焗菜及炸薯角。
🔸Ibérico Pork
猪排好嫩口,粉嫩嘅色泽非常靓,咬落松软弹牙,好好食!
沾少少romesco酱,坚果和红椒就更加香浓惹味。
🔸Cheesecake
软心芝士蛋糕上加咗红莓酱,香滑而唔会觉得腻,好食。
🔸Chuecolate
用咗Valrhona朱古力做嘅甜嘅,有朱古力蛋糕、朱古力雪糕、朱古力慕丝,好香浓美味,唔会太甜。我喜欢!