餐厅: 湊湊甄選 (K11 Musea)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
终于有机会嚟到闻名已久嘅凑凑锅,果然名不虚传。五个字:正!正!正!正!正!👍🏻✨室内设计雅致,以时尚中国风为主。每一张枱都设计到有包厢嘅效果,私隐度高。而店内灯光偏暗,营造高档浪漫气氛。同一般火锅店嘅热闹气氛唔同,呢度感觉好似食紧烛光晚餐咁,系另一种体验。✨🥘汤底:我哋㨂咗励志锅(即麻辣汤底🌶)并酸菜白肉锅🍖💪🏻励志锅:由多种药材熬制。同其它麻辣火锅唔同,呢度嘅辣系慢慢渗透出嚟,唔会话食到流晒鼻水咁刺激。另外,随锅附送嘅鸭血同埋豆腐系无限添加,啱晒钟意食鸭血嘅朋友🤩🍖酸菜白肉锅:有惊喜!白肉系肥瘦相间嘅五花腩肉,切到好薄,煮到好淋,好似东坡肉咁,入口即溶,正到一个点🤤而𠮶汤酸得嚟又唔会呛喉,同时提升左其他食材嘅鲜味,亦减低食物嘅油腻感,真系极力推介👍🏻👍🏻👍🏻🐧企鹅仔墨鱼丸:造型好可爱😻墨鱼肉鲜甜又弹牙👍🏻🐑精选羔羊肉:有羊味得嚟又唔会太膻,啱晒想食羊肉但怕膻嘅朋友。🐙墨鱼仔:新鲜弹牙,系麻辣火锅良伴🙌🏻🧋珍珠奶茶:乌龙茶茶香突出,珍珠QQ,好有台湾风味。**************🎖激赞配套🎖**************👍🏻 自己酱油自己配。呢度嘅酱料吧枱有好多种唔同嘅酱料俾你拣。最

终于有机会嚟到闻名已久嘅凑凑锅,果然名不虚传。

五个字:正!正!正!正!正!👍🏻

🥘汤底:我哋㨂咗励志锅(即麻辣汤底🌶)并酸菜白肉锅🍖
励志锅并酸菜白肉锅

鸭血/酸菜白肉

🐧企鹅仔墨鱼丸:造型好可爱😻墨鱼肉鲜甜又弹牙👍🏻
企鹅仔墨丸
企鹅仔闯天下

精选羔羊肉

🐙墨鱼仔:新鲜弹牙,系麻辣火锅良伴🙌🏻
墨鱼仔

🧋珍珠奶茶:乌龙茶茶香突出,珍珠QQ,好有台湾风味。
麻油鱼皮凉拌/珍珠奶茶/菠萝沙冰/时令水果

**************
🎖激赞配套🎖
**************
👍🏻 自己酱油自己配。呢度嘅酱料吧枱有好多种唔同嘅酱料俾你拣。最推介嘅系一款海鲜酱油,呢𠮶酱油多咗一啲醋香味,同墨鱼仔🐙好衬☺️

👍🏻提供自助前菜同水果🍉
特别推介佢嘅爽鱼皮冷盘,鱼皮切成条状,沾满麻油香,质感弹牙爽口,QQ的,令人食不停口,啱晒送俾酒🍻

👍🏻自助鲁肉饭🍚
好多人都喜欢嘅鲁肉饭,呢度可以任装,饭同鲁肉嘅黄金比例由你决定,系咪好爽呢🤤
自助鲁肉饭

👍🏻解辣菠萝沙冰🍍
当你食到咁上吓,侍应会送上每人一杯菠萝沙冰,俾你解吓辣,真系好细心🥰 菠萝沙冰味道清新,仲有菠萝肉,口感丰富之余又透心凉。谁说免费嘅嘢冇好嘢🤗

👍🏻梅子乌龙茶冻🍮
食到尾声,侍应又会送上甜品。梅子酸酸甜甜,加上茶冻清香,为食客淸一清口腔,解一解油腻,为火红火绿嘅火锅餐划上完美句号。大满足!
梅子茶冻

🏵服务周全🏵
🤵🏻‍♀️虽然忙,但系待应都不时主动过嚟添加汤底,令食客冇后顾之忧,可以安心享受美食。

👩🏻‍🍳设有围裙
火锅好易整污糟衫。店舖为食客准备围裙,有咗围裙,当然食得更自在😉

整体体验都好好,唯独用餐时间得90分钟,想享受耐啲都有难度,因为店外等紧嘅客人何其多~无他,呢度性价比极高😌
励志锅并酸菜白肉锅
鸭血/酸菜白肉