2017-12-18 134 浏览
听闻而家国内好兴食呢一种椰子鸡火锅, 我自己都系第一次食,呢间火锅店就响太子附近,响地下上2楼。新装修,环境都好宽敞好大!来到呢一度点可以唔叫椰子鸡火锅?椰子汤需要先煲热,入边仲有真椰肉!煲嘅时候已经好香!职员介绍呢度嘅鸡真系来自海南岛!所以好滑!鸡吸收左椰子汤底,好甜!未试过原来火锅嘅鸡可以比白切鸡更加滑!鸡嘅脂肪唔算多,所以煲热之后都唔太多油!反而个汤底好甜!我同朋友都完全饮晒!饮完椰子鸡汤职员就变成蕃茄汤底。蕃茄汤底连埋呢一盘面包蟹海鲜!材料好多!大蚬好甜!青口同埋蔬菜都好好食!放落番茄汤底煲一流!呢一个猪手好特别,用沙姜制成!好惹味!呢度嘅贡丸亦都好弹牙!好食!山形A5和牛肉肩牛味又香又重!脂肪分布好均匀!入口脂肪好香!但又唔会太肥!超高质素!安格斯牛小排都唔错,脂肪比牛肩脊多少少,但系会有入口即溶嘅感觉。牛味好香!呢度无论海鲜同埋牛肉再加埋汤底每一样食物都好出色,希望下次多啲人嚟试多啲嘢!

饮完椰子鸡汤职员就变成蕃茄汤底。

呢一个猪手好特别,用沙姜制成!好惹味!

呢度嘅贡丸亦都好弹牙!好食!