世贸中心开咗新开嘅呢间台北栈,之前已经想试好耐,今次见佢开咗喺屋企附近就即刻嚟到访试吓🥰呢间餐厅入面最吸引我嘅一定系甜品💛真系有劲多款都好想试晒佢!🧡脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼连蛋饼都要叫个甜版,就知我真系好钟意食甜品,仲要佢入面有劲多芋泥和咸蛋黄, 非常好味。 💙蒜泥台湾水莲蒜泥好香蒜味,水莲口感好清脆!🖤OREO奶奶麻糬食评时间🍽️!将眼前呢盘OREO奶奶麻糬拍落桌,不经不觉就流口水😋!首先,佢个色泽真系吸引,一团洁白麻糬坐喺碎碎OREO之上,就好似雪地中嘅小屋🏠一样,安静又和谐。一啖咬落,酥脆嘅OREO屑同糯糯嘅麻糬交织出一种幸福嘅口感,正㖞!呢个麻糬够烟韧,唔系随便就会散开,每次嚼落去都有嚼劲💪。至于OREO碎,唔止香脆,仲带嚟咗一阵阵嘅可可香,甜而不腻,真系OREO迷嘅至爱🍫。两者嘅组合就好似系天生一对,完美融合😘。食落去觉得滋味层次分明,先系OREO嘅酥香扑鼻,跟住麻糬嘅柔软紧随其后,最后系甜味缓缓蔓延,令人回味无穷🌟。啱哋,呢盘奶奶麻糬就好似精致嘅甜品艺术作品🎨,唔单止赏心悦目,食落更加系一种享受。总之,如果你钟意OREO又或者钟意麻糬,呢款创意小食绝对唔可以错过!🥳💜芋泥QQ酥皮

🧡脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼
💙蒜泥台湾水莲
蒜泥好香蒜味,水莲口感好清脆!
🖤OREO奶奶麻糬
💜芋泥QQ酥皮拿破仑
酥皮拿破仑卖相劲吸引,佢有三层层次劲丰富,仲要加咗芋泥麻糬,呢啲咁邪恶嘅嘢加埋落去真系好难吸引🤤