2023-11-06 23 浏览
📍尖沙咀 Miss Pisces Creation 📍次次行过都会想入去呢一间甜品店试吓,今日终于的起心肝去试!特登留肚食邪恶嘅美味😆😆😆😆!💕香滑伯爵茶奶茶 $40全手工饮品😳,新鲜、保留到最原始嘅茶香。口感香滑,伯爵茶浓郁🥹,作为奶茶控,很满意呢🥹🥰!💕开心果流心麻糬牛油松饼🍪 $45近年流开心果甜品,我个人都好喜欢,因为本身唔太钟意好甜嘅嘢,而开心果嘅甜品,唔会太甜,仲会多咗一种果仁香味。呢一个流心麻糬松饼几有松饼嘅口感,亦都有麻糬嘅烟靭,口感层次丰富。加上唔会太甜,突显到开心果嘅果仁香,推荐!💕焦糖朱古力肉桂卷 🍥$45呢个肉桂卷好有诚意😳,汤种面团低温发酵,保留到淡淡面香,口感烟韧,仲用咗法国朱古力酱,香滑浓郁😋😋😋!而且唔会太甜,恰度好处😀!相信热食会仲好食!💕威士忌提拉米苏巴斯克蛋糕 🍰 $50第一次食提拉米苏同巴斯克蛋糕嘅混合,好特别,好有创意!本身对于两者我都好钟意食,估唔到咁样夹埋一齐都好夹!咖啡同埋威士忌嘅味道相得益彰,再加上香滑嘅巴斯克芝士蛋糕,清香嘅云呢拿籽,呢个味道令人深刻同留恋🥲。店舖入边有两张小桌子,可以比客人即刻食。环境好悉心装饰,优雅而简约,好舒服。
📍尖沙咀 Miss Pisces Creation 📍

💕香滑伯爵茶奶茶 $40

💕开心果流心麻糬牛油松饼🍪 $45

💕焦糖朱古力肉桂卷 🍥$45

💕威士忌提拉米苏巴斯克蛋糕 🍰 $50

店舖入边有两张小桌子,可以比客人即刻食。环境好悉心装饰,优雅而简约,好舒服。甜品控值得一试!