2017-06-13
作为一个抹茶控,一早听闻川善茶居既大名,既然Happy Friday,一于book枱食lunch试下!餐厅既空间不大,室内环境布置得古色古香,仲有个茶柜同屏风做装饰,另有一番风味;另外仲有个露台比人可以外出抖气。商讨一轮,好多甜品都想试,最后两个人点左:咸点 x2,甜点 x21. Mushroom burger - 芝士同磨菇本身都好夹,可惜包唔热,感觉普通2. Matcha waffle with smoked salmon - 有抹茶味既窝夫配烟三文鱼同蛋沙律,不过不失3. Sizzling matcha brownie - 以铁板形式送上抹茶brownie,自行倒入抹茶酱,云尼拿雪糕瞬间同brownie融为一体 ,完全系视觉上既享受!4. Matcha lava cake - 抹茶心太软都不错!食完呢一餐,始终觉得甜点比咸点出色,而抹茶控亦表示好满足! 希望有机会可以试下呢度既 Afternoon Tea Set,应该都不错喔~
食完呢一餐,始终觉得甜点比咸点出色,而抹茶控亦表示好满足!