2020-06-09 597 浏览
呢间cafe几靓,见到啲相好多打卡位加上蛋糕几靓咁就谂住试下😛去到发现坐位唔多,啲热门打卡位都系二人座,所以想影嘅话要睇运气啦😆.💥Japanese Strawberry Cream Cake (前) $78本身都好钟意食士多啤梨忌廉蛋糕❤即使朴实无华好简单咁但都唔系间间都好食🧐见到呢度有就梗系叫嚟试下😍忌廉够轻盈,但奶味唔够☹海绵蛋糕好普通,唔会觉得好fluffy而且亦唔香。仲要啲士多啤梨好酸🤢完全唔知点解会咁,有啲失望。评分: 6/10 🙂💥Japanese Strawberry Mille Feuille (后) $75见拿破仑蛋糕喺呢间cafe算系出名,所以叫咗件嚟试😆见好似几靓咁,打算切落𠮶去𠮶下,啲吉士酱jit哂出嚟都未切到😱原因就系因为块皮唔够脆☹☹块皮喺拿破仑嘅灵魂,做得唔好或者摆耐咗真系会好失色😢吉士酱相对而言就做得算系咁,唔会太甜。评分: 6/10 🙂Hazelnut Latte (前)、Caramel Latte (后) $45呢度有部超大部嘅即磨咖啡豆机,望落好专业咁🤩但呢度嘅咖啡豆都偏酸,我个人麻麻地。不过佢个奶打得好滑😍而且拉花好靓,见到都开心❤评分: 6.
评分: 6/10 🙂
评分: 6/10 🙂

评分: 6.5/10 🙂

💥Avocado Croque Madame $105 ⭐
我系牛油果控,见到咁多牛油果即刻好开心😝呢个好好味呀😍😍最估佢唔到系加咗wasabi🤩但又几夹。谂起之前啲人话日本豉油加牛油果会有三文鱼味🤣🤣面头仲有一只流心温泉蛋,加埋cheese同白汁一齐食,一个字:jeng😋👍
评分: 8.5/10 😋
Avocado Croque Madame

💥Regula All Day Breakfast $148
好普通好普通。值得一讲系佢块面包硬到要扯嚟食,韧嘅,好似摆咗好耐咁🤢🤢呢两碟都有碗唔系热嘅南瓜汤同好似用粉沟出嚟嘅薯蓉,麻麻地。
评分: 5/10 😬

不过听闻呢间cafe嘅蛋糕系用时令水果去整,我4月头去食嘅,所以而家应该系其他款啦😝

美味度👅: 6.5/10
性价比💕: 5/10