2023-07-26
Grotto地址: 鲗鱼涌海泽街19号海晖大厦地舖平日的鲗鱼涌午餐时间非常多人,所以选择星期六去食,应该小左好多上班一族。 去之前想打电话book定位,但无得一早订位,要walk in 。 去到可能比较早(12点前),未有太多人。三个人只系点左3款食物,不过已经有饱的感觉,可能系甜食是比较腻。失传法式西多士它应该附送焦糖浆及士多啤梨浆用来点西多士。 西多士的涵似吉士浆再硬身小小,我觉得好好味,3个人share 其实都有些腻,不过都值得。挪威焦糖芝士牛角包窝夫很有心思,出面的店要一整个上碟,它另外加雪条棒,可以方便手拿, 有食到芝士的味道,但唔够浓,可能要就返唔同人的口味,我觉得可以整一款重芝士的。奇味鸡饭(大概系咁上下名)普普通通,它似系落左 支然粉 落鸡,可以试下其他主菜整体环境都舒适,可以再来食饭谈天的地方。
地址: 鲗鱼涌海泽街19号海晖大厦地舖
失传法式西多士
挪威焦糖芝士牛角包窝夫
奇味鸡饭(大概系咁上下名)
普普通通,它似系落左 支然粉 落鸡,可以试下其他主菜
整体环境都舒适,可以再来食饭谈天的地方。