2015-10-07 167 浏览
同朋友食左晚饭,行行下见到有甜品店,大家都可以食下一入去见到墙身好多款甜品介绍,就知无入错黎。我见到个menu,第一眼见到个好特别嘅盆栽,原来系tiramisu,我都几钟情tiramisu,已经好想叫黎食下,再睇menu,见到有心太软,又想食,选择左好耐,朋友见我未选好,问我不如两个都食,我把心一横就叫左两个甜品我朋友都选左两个,法式炖蛋同拿破仑。个tiramisu同个menu嘅相真系一模一样嫁,好得意牙。仲要有棵菜仔向中间,卡哗依嫁呢。个面样似泥嘅野,原来系cookies , 中间就系一层层嘅tiramisu,因为太特别嘅原固,我唔记得影相依个甜品好食,又唔会太甜,三两啖我已经食哂成个。等我第二个甜品上嘅同时,我朋友个炖蛋已经上枱,我当然都会试下,食落都几唔错。面头脆卜卜,蛋味道适中唔会太甜,蛋味香滑。我个心太软上枱啦,朱古力嘅心太软同雪糕嘅颜色一黑一白好靓。立刻食下个心太软先,食落都几松软,个心d朱古力浓味,食落几香口,有热力,暖淋淋好暖胃好满足,食多两啖都已经有种饱肚感食左个心太软,唔知系唔系因为个心太软热,个雪糕未食就已经开始有小小溶左,雪糕味道食落就正正常常无咩特别。食到饱饱
同朋友食左晚饭,行行下见到有甜品店,大家都可以食下

一入去见到墙身好多款甜品介绍,就知无入错黎。

我朋友都选左两个,法式炖蛋同拿破仑。

依个甜品好食,又唔会太甜,三两啖我已经食哂成个。

食到饱饱都系每人六七十,都几抵食。
2015-10-06
$70 (宵夜)
  • tiramisu