2023-10-26 55 浏览
呢间café位置好方便! 平时行完D2 place又有个好地方同朋友食野啦。日式咖哩 吉列慢煮鸡胸 平时食吉列猪扒就食得多,吉列鸡胸原来食落都好正。唔肉平时猪扒咁有筋位,食落啖啖肉,而且好juicy,入面唔会干柴。外皮酥脆,配埋蛋黄酱,好好食。咖哩同饭系分上,钟意落几多就几多,又唔会一早浸到D饭淋晒。咖哩带少少甜味,入面仲有D薯仔粒,捞饭食一流。之后黎到我最期待既抹茶waffle,配红豆,黄豆cream同埋饼碎。waffle大大块,仲有麻薯铺系面,打卡之选!! 而且waffle入面好soft,外面少少脆边,要衬热食先好食! 红豆好够甜。个人钟意配cream再沾D饼碎,比较多口感。野饮叫左焙茶鲜奶,好推介! 饮完唔会有粉kick系喉咙既感觉,好滑顺,而且甜度岩岩好。Espresso tonic感觉几清爽!

日式咖哩 吉列慢煮鸡胸