2024-09-10
今日同男朋友嚟到呢间气氛感满满嘅餐厅庆祝生日,大部分都系以法国菜为主。餐厅环境好阔落,装修都好简约大气,好啱庆祝特别日子~ 🧀火腿芝士拼盘 呢个拼盘我哋叫嚟share当作开胃菜,真系份量十足!拼盘入面可以食到三款唔同嘅芝士:布里芝士,黑松露芝士,罗马绵羊芝士,各个口感又滑又奶香浓郁!切得厚薄适中嘅火腿大理石纹理好靓,入口咸香包住油脂香,再配埋生果真系好好食! 🥩鞑靼牛肉配和牛牛骨髓,多士 生牛肉剁碎后加入芥茉籽、干葱、法葱,拌匀调味后直接生食,口感类似吞拿鱼腩,但更加滑嫩湿润,整体味道清爽微酸!再配埋香脆嘅多士一齐食,别有一番风味~ 🐄美国顶级牛腹肉12安士12安士嘅份量真系好顶,呢个部位嘅肉肥瘦相间、口感鲜嫩软滑,唔使太多调味就已经香味十足~ 不愧系美国顶级牛肉👍👍