2024-05-20
元组铁板烧一定系秋田铁板烧😆湾仔呢间座位私隐度好高,装修新净企理非常之日本传统风格,同去咗日本冇分别❤️今晚嘅生日餐好正,师傅用铁板烧画公仔同埋写字,庆祝节日真系好难忘!前菜系黑鱼子鹅肝蒸蛋,鹅肝嘅油香渗晒落蒸蛋入面,所以蒸蛋香滑得来又有鹅肝香,蒸蛋嘅底部有粒粒鹅肝,好奢侈😍之后到龙虾多士,师傅三两下手势就处理好龙虾,仲有一个打卡位就系师傅会加酒啲火烧到好高视觉效果一流,将龙虾膏拎出嚟用来烹调酱汁,龙虾肉大大件非常之爽口,可以细细啖慢慢食。龙虾膏同龙虾油渗落多士𠮶度,成块食晒好正鹅肝多士超正,𠮶块鹅肝真系好厚😍我最钟意呢种油脂满满嘅感觉南非鲍鱼经过师傅清洗处理后,用铁板烧方法炒热,师傅认真烹调,令鲍鱼爽口弹牙带浓郁香味,然后配上新鲜紫菜忌廉汁。清酒煮北寄贝本身都觉得北寄贝非常鲜甜,烧完之后超香,加咗啲清酒更能带出佢嘅鲜味,贝弹牙佢啲汤好好饮😊鹿儿岛霜降和牛薄烧卷最钟意食和牛😊和牛薄烧见到佢油花比例靓,系雪花状态煎完仲系粉红色,入面夹住好多葱好香。鹿儿岛霜降和牛厚烧和牛真系好屈机,够厚咬落好有层次,非常软滑牛肉味香浓,里面软绵绵超好食!最后有味噌汤去清一清味,梗系唔少得炒饭。终于去到最后压
鹅肝多士超正,𠮶块鹅肝真系好厚😍我最钟意呢种油脂满满嘅感觉
清酒煮北寄贝
鹿儿岛霜降和牛薄烧卷
鹿儿岛霜降和牛厚烧
最后有味噌汤去清一清味,梗系唔少得炒饭。终于去到最后压轴,师傅即场用食材喺铁板烧上面写字,师傅准备你喜欢嘅公仔出嚟,技术真系一流❤️