2020-09-23 2176 浏览
今年生日冇得外游,男朋友就BOOK左酒店既STAYCATION PACKAGE同我庆祝下PACKAGE包左$1000既餐饮回赠,一早听过HUGO'S既大名已经好想试,咁就岩哂喇见到好多人都会拣LUNCH,的确好抵食,但生日饭始终想夜晚食,一于睇下有咩特别先先送上一篮餐包,暖暖地睇完MENU因为我地唔系太过肚饿,但我又好想试下唔同既菜式,咁就叫左一个SET再加多个MAIN就岩岩好Classic Set 5 Courses $1,388头盘先泥左OYSTERS,非常鲜味香蒜牛油焗田螺超香既香蒜牛油,好惹咪又唔会过咸,餐厅好贴心帮我地分左2盘上,田螺又大大粒Lobster Bisque最想试既其中一道,龙虾汤,厨师系面前即席烹调,加上Brandy再点火,视觉效果好满足,龙虾汤浓郁而不过咸,淡淡酒香,配上忌廉令个汤更顺滑,令人好回味Grilled Iberico Pork Loin and Liver散叫既呢个烧伊比利亚猪扒及猪肝,猪肝好香,猪扒好Juicy唔鞋另外上既呢个法式芝士薯蓉我就觉得腻左啲喇,下面跟牛柳既薯蓉好味好多,如果钟意食芝士既应该会好钟意呢个法式黑胡椒牛柳另一道我好想试既菜式

先送上一篮餐包,暖暖地
Bread

Classic Set 5 Courses $1,388
头盘先泥左OYSTERS,非常鲜味

Oysters

香蒜牛油焗田螺

法式焗田螺

Lobster Bisque

Grilled Iberico Pork Loin & Liver

法式芝士薯蓉

法式黑胡椒牛柳
另一道我好想试既菜式,食牛当然要食MEDIUM RARE,牛柳好重黑椒味,我觉得可以少啲都可以,时间控制得好好,系粉红色既牛牛,不过生不过熟,薯蓉都好滑,好好食

法式黑胡椒牛柳

HUGO'S Hazelnut Nougat Soufflé
甜品拣左HUGO'S自家既Hazelnut Souflé,订台时讲左系庆祝生日,餐厅贴心写上生日牌,提我地唔好影太耐,因为Soufflé会下陷

庆祝纪念
生日