11月好多人生日呀,要成班friend围埋食一餐先开心🥳 今次朋友拣左火荟帮我庆祝生日,真系暖在心头喇🥰🦐刺生拼盆(松)🦐首先黎个刺生拼盆,卖相相当吸引,有甜虾、带子、北寄贝等等,食落好新鲜,带子鲜甜味十足👍🏻🥥海南椰子鸡锅🥥汤底系用新鲜椰子水、新鲜椰子肉、粟米、萝卜、 红枣、杞子,加入半只鲜鸡,煮出黎嘅汤底好清甜,鸡肉都好嫩滑。🌶火锅调味盆🌶开餐前当然要整一碟酱料,调味盆有辣椒、蒜蓉、炸蒜、葱、辣椒油、麻酱,啱晒爱混酱嘅一族😋🥩火荟牛肉塔🥩虽然庆祝生日,但系无订到牛肉蛋糕🙈 即场都叫左个牛肉塔,成3层咁高,每层都铺了满满的牛肉。有安格斯牛肉、牛柳粒、牛舌、牛𦟌、牛胸爽,放进椰子鸡汤底烚一烚,牛肉变得更清甜。🍢招牌手打四宝丸+蟹子墨鱼滑🦑手打四宝丸,有墨丸、牛丸、虾丸、猪肉丸,另叫了墨鱼滑,爽口弹牙,真材实料💯🥦新鲜杂菜篮🥦菜嘅新鲜程度和卖相不用多说,放进椰子鸡汤烚,真的吃个不停,菜的鲜甜程度进一步提升。熬过咁多鲜鸡、牛肉、蔬菜嘅汤底,真系好想一啖啖饮落肚,椰子肉我都食左几旧,可以想像到呢个椰子汤底有几正🤤朋友们仲叫左两枝啤酒,不过我有啲唔舒服,都系乖乖饮暖水算了☺️原来依家庆祝开业三

刺生拼盆(松)

🍢招牌手打四宝丸+蟹子墨鱼滑🦑
新鲜杂菜篮

🥦新鲜杂菜篮🥦

啤酒

原来依家庆祝开业三周年,全单有7折优惠,咁朋友仔荷包都可以悭返啲😬
2019-11-05
庆祝纪念