2024-09-09
话说我哋一家三口约埋公公婆婆去Party Room庆祝生日,食完Lunch发现隔离有间好多好评嘅台湾餐厅😍而且价钱实惠,两点后有九折优惠💓决定order啲小食拎埋去Party Room一边食一边玩🤤🍽️ 熔岩蛋之恋 & 邪恶蛋之恋熔岩系一个拉丝芝士火腿蛋饼,蛋饼系Lisboy最爱嘅美食之一,仲有拉丝芝士同火腿,真系好味!而邪恶嘅意思系因为有芋泥同肉松嘅酥脆皮蛋饼🌮脆卜卜公公婆婆食到好开心🤤仲有肉松调味不得了!🍽️ 脆炸鲜奶卷 & 芋泥二文治呢个小食系我大推嘅其中一款小食😍鲜奶卷外脆内甜,Lisboy都食得🤤而芋泥都够晒香甜,加埋脆卜卜嘅面包皮夹成左二文治(不是三文治🥪喔)🍽️ 台北夜市小食拼盘呢个台式小食拼盘有有齐台湾夜市特色嘅小食台湾肠、盐酥鸡同埋花枝丸,全部都酥炸得好有台湾特色,盐酥鸡炸到外脆内软,值得一赞!🍽️ 我不是章鱼烧呢个系章鱼烧系列,但系特别嘅地方就系有明太子章鱼烧,出边好少见,够鲜味加埋章鱼烧又系几配合😝🍽️ 全手作芋头鲜奶最后叫多杯台式手摇饮品俾Lisboy去party room饮😂呢个手作芋头鲜奶就啱晒仲要饮奶嘅佢啦,加埋芋头真系人间极品🧋由于已经食饱饱,叫咗少少小食都食唔晒
🍽️ 熔岩蛋之恋 & 邪恶蛋之恋
🍽️ 脆炸鲜奶卷 & 芋泥二文治
🍽️ 台北夜市小食拼盘
🍽️ 我不是章鱼烧
由于已经食饱饱,叫咗少少小食都食唔晒,估唔到呢间台湾食店质素几高🤤