2021-09-14 415 浏览
Carbone
来自纽约米芝莲餐厅,红黑阶砖地板同古式吊灯🤩成个感觉都带有少少怀旧风嘅装修☺️
餐碟设计都好艺术,,好有心思
店员好热情嘅招待同介绍同送上前菜
前菜系3款面包. salami同超大粒又香浓芝士(个人觉得几好食)

Carpaccio Piemontese $288生牛肉  🤪牛肉薄切到好似张纸咁薄
除左牛肉系生连蘑菇都系生,再配合埋酱汁和香草牛肉新鲜软滑,唔讲系牛其实食唔出食肉都可以变得咗清新,口感丰富又有层次真系估佢唔到😋😋😋Spicy Rigatoni Vodka$268通粉腍身得嚟又弹牙完全取得平衡👍🏻有香香辣辣系好开胃,蕃茄味再配秘制Vodka Pink Cream好creamy 会想继续食,对个人嚟讲都几饱肚,但唔系滞𠮶只Chicken Massimo $348好钟意佢个酱汁加咗啲香醋有少少失望鸡肉唔够滑,好普通冇特别😐虽然未至于好「鞋」口🤥系个汁救咗成个鸡🤫
tiramisu $228
同一般食开嘅味道有啲唔同,唔系好啱我口味🤭🤭当日系为朋友庆祝生日🎂佢地除咗有蜡烛仲会一大班人一齐围住唱生日歌🤣🤣
中环兰桂坊云咸街33号LKF Tower 9楼 9/F,
Carbone

来自纽约米芝莲餐厅,红黑阶砖地板同古式吊灯🤩
成个感觉都带有少少怀旧风嘅装修☺️
餐碟设计都好艺术,,好有心思
店员好热情嘅招待同介绍同送上前菜

Carpaccio Piemontese $288
生牛肉  🤪牛肉薄切到好似张纸咁薄
除左牛肉系生连蘑菇都系生,再配合埋酱汁和香草
牛肉新鲜软滑,唔讲系牛其实食唔出
食肉都可以变得咗清新,口感丰富又有层次
真系估佢唔到😋😋😋

Spicy Rigatoni Vodka$268

通粉腍身得嚟又弹牙完全取得平衡👍🏻

Chicken Massimo $348
好钟意佢个酱汁加咗啲香醋
有少少失望鸡肉唔够滑,好普通冇特别😐
虽然未至于好「鞋」口🤥
系个汁救咗成个鸡🤫

tiramisu $228
同一般食开嘅味道有啲唔同,唔系好啱我口味🤭🤭

当日系为朋友庆祝生日🎂
佢地除咗有蜡烛仲会一大班人一齐围住唱生日歌🤣🤣

中环兰桂坊云咸街33号LKF Tower 9楼
9/F, Lan Kwai Fong Tower, 33 Wyndham Street, Lan Kwai Fong, Central

💛以上是以个人的喜好所作出分享和感受

———————————————————