2020-05-12
2010 浏览
之前喺电视到睇杜生介绍呢间意粉,都知道价钱唔平,不过觉得好似好好食,所以趁生日就黎试吓当日因为限聚令问题所以餐厅实施左分段时间,我哋book咗夜晚8:00!去到餐厅都差唔多full晒,因为生日所以特别request左window seat,一坐低就见到佢哋个枱垫转咗做皮嘅枱垫即时高级左好多餐牌嘅选择唔多,不过其实心目中已经有打算食啲乜嘢,侍应姐姐都有埋黎介绍经侍应姐姐介绍之下,试咗两款白酒,两款都唔错!首先嚟咗个面包,因为我哋要试白酒同埋影相嘅关系,所以变咗食完意粉先有时间食面包。Carbonara因为冇落cream, 所以分别有两位侍应姐姐都走埋黎同我哋讲要食咗先。对于唔钟意奶味嘅人来讲,呢个系几好食嘅,不过香港人食开嘅呢款意粉都系有加入cream,所以就会觉得唔够嘢味,同埋个意粉比较硬,可能因为手做意粉嘅关系!其实红黑意粉系比carbonara早嚟,但因为侍应姐姐都提醒我哋要食咗carbonara先,所以到食红虾意粉嘅时候,已经唔够热!虾头的确好香,但系整体嘅味道同感觉都完全唔值$350,冇乜特别!最后试个牛反而有惊喜,其实本身我唔系好食太生嘅牛,一见到仲系超级红色都有少少却步,不
经侍应姐姐介绍之下,试咗两款白酒,两款都唔错!
Carbonara
红虾意粉
澳洲和牛
最后试个牛反而有惊喜,其实本身我唔系好食太生嘅牛,一见到仲系超级红色都有少少却步,不过都照试吓先,入咗口竟然完全唔觉得佢有生嘅感觉,加埋少少海盐,反而系全晚最好食嘅!
等紧嘢食嘅途中都有周围望吓个环境,其实架䢂一出就会望晒全间餐厅,如果我系坐近䢂口位,我会好介意食紧野嘅途中,如果䢂门打开就会见到晒我嘅食相 希望佢哋加返个屏风啦!