2018-01-27 1819 浏览
呢排饱饱滞滞,食下粥,琴晚食左靠得住,今日晏昼又食下妹记。妹记生滚粥,唔知点解唔系好似生滚粥,生滚粥通常比较杰身,热到烫咀既温度,妹记比较似普通粥舖既粥。虽然系甘,但系都几好味,点左个肉丸粥,肉丸有好多粒,应该有成7、8粒,肉丸好味,粥底正常。再加个鱼皮 (唔系炸鱼皮),惊一个人食唔哂,问下个SIZE有几大先,成碟拎出黎俾我睇,非常好,好好礼貌,唔似其他多人帮衬O既餐厅甘躁底。碟鱼皮个SIZE 一个人食岩岩好,不过葱同姜似乎多得滞,抢左鱼皮个味,鱼皮个味偏淡,可以落多D调味。总括黎讲,几好,唔驶等位,味道不错,有礼貌,食食下见到有鬼佬一家大细黎食,好少见鬼佬食粥。下次有机会,试埋个及弟粥。
肉丸粥+鱼皮
2018-01-27