2019-10-29 150 浏览
今日出咗粮,一于今晚食蚝d,一向劲钟意食生蚝,有朋友介绍话呢间d蚝品种多又新鲜,于是今晚就去试吓。都唔难揾,喺利时隔离,一入门口即刻有店员安排座位同介绍同今日有咩special比我地,我地d蚝由店员发板,再自己加其他野食。店员介绍我地食6款蚝,由顺时针开始食,由淡味食到浓味,每款蚝都劲新鲜完全唔腥,即开生蚝系唔同d,完全唔使点酱同加柠檬汁,可以食到佢嘅原味同鲜甜。我地再叫咗个龙虾set,都几抵,有龙虾刺身、龙虾汤同龙虾意粉,d龙虾刺身爽口弹牙鲜甜,个汤劲浓郁嘅龙虾味,入面仲加咗龙虾肉去煮,而龙虾意粉都有劲多龙虾肉,个意粉冇overcook仲好烟韧弹牙,意粉个汁都好creamy,呢个餐非常唔错。仲有叫咗带子刺身,劲厚肉,系大size嘅带子刺身,食落好鲜甜,刀背蚬爽口重海水味,另外叫咗地中海红虾,呢款虾真系劲好食,个肉质劲鲜甜爽口弹牙,好浓虾味,个虾头嘅膏劲正,甜过其他种类嘅虾好多,必点。焗西班牙黑毛猪排配松露忌廉汁,个黑毛猪劲juice,完全唔鞋,猪排上面仲有好多松露粒粒,配埋忌廉汁一齐食,唔错。