喺附近做野行到攰攰地,就谂住揾间餐厅坐下,顺便食晏啦。喺餐厅门口嘅玻璃见到佢贴咗好多食物嘅相,卖相好吸引,而且价钱都好抵,所以唔点谂就坐低左黎食嘢啦。行到咁攰好口渴,就睇吓有咩饮番杯,估唔到佢嘅饮品咁平!汽水同埋一啲自制嘅招牌饮品都系5蚊6蚊,超级抵。因为冬天,都唔点饮冻野,就叫左杯热罗汉果茶。杯罗汉果茶好黑,虽然只系$5 ,但佢嘅味道好浓,唔会淡晒,饮落有好浓郁嘅罗汉果味,好润。跟住职员就介绍咗佢哋既招牌嘅秘制腊味鸡油焗饭,佢话个饭用咗十几种香料同埋泰国米制造而成,而啲腊鸭相比起其他既系林啲,而且刚刚煲起,推介我要试。既然系甘,我就本着一试无妨嘅心态叫咗一碗啦!果然无介绍错!超好食!佢嚟到嘅时候真系好香,好有食煲仔饭嘅感觉。送方面,佢有鸡、腊肠、润肠同腊鸭。腊鸭真系好似佢咁讲系林啲,好入味。鸡肉腌过,肉质好嫩滑。一定要讲下佢个饭,精华所在!腊味既香同肉味落晒啲饭度。个饭好好食,即使无送都食得晒一碗!我仲叫咗个卤水萝卜牛坑腩一如其他食物,佢嘅牛腩同萝卜都好入味,有啲筋痴住,有咬口!佢炆到好林,但系啲肉又唔会烂晒。萝卜都一样,好入味,唔会烂晒,可以一嚿嚿咁样食到。呢个卤水牛坑腩都超正!餐

自家制罗汉果茶

腊味鸡油焗饭

我仲叫咗个卤水萝卜牛坑腩

卤水萝卜牛坑腩

餐厅应该主要做街坊生意,记得晒啲熟客,有倾有讲。服务都唔错!

最紧要价钱平,但食物质素高,用心制作,唔会马虎,值得推荐大家黎!
自家制罗汉果茶
腊味鸡油焗饭