招聘中
时薪 (面议)
$18,000-$21,000
月薪 (面议)
2024-03-30 45 浏览
本来谂住复活节假期开始,北上一日游,点知见到新闻话过关人数劲多,吓亲!既然去唔到,留返喺香港都食啲大陆出名食店先🤣我哋去佐敦农耕记 佐敦地铁站出咗之后好快就到,喺裕华国货附近农耕记承传正宗湖湘风味, 有原汁原味的湖南特色小菜与食材店内职员招呼周到,主动同我哋介绍春季嘅新菜式。我哋叫咗小笋炒腊肉 雪豆酸菜肉沫 香椿炒鸭蛋 糍粑油条 泰国茉莉米饭招牌柠檬茶(我哋两个系咪太大食呢🤣)小笋炒腊肉 呢度每一项𩠌菜都好有镬气!小笋炒腊肉上枱个阵仲好香辣椒味!肉充满充满油脂香,有嚼劲,笋好爽口,平时好少喺香港食,初头怕唔习惯,点知最后清晒全部🤣小笋炒腊肉系非常好嘅配搭!雪豆酸菜肉沫 呢个𩠌劲好捞饭!我老公好钟意食雪豆,我就钟意食酸菜😊 雪豆加埋超好食嘅酸菜同埋肉碎,整体感觉好有唔同嘅口感!呢味𩠌都特别有屋企嘅感觉😊香椿炒鸭蛋 同之前两个惹味小菜相比,呢个就相对温柔少少,鸭蛋好够香,应该用咗好靓嘅鸭蛋先炒出呢个软绵绵嘅感觉😊甜品有糍粑油条😊超级软绵绵!外面嘅芝麻好香口,食落口暖笠笠咸咸香香,小朋友同大人都一定好钟意食呢个招牌柠檬茶柠檬茶劲大杯!初头好怕饮唔晒,但最后都全部饮得晒,哈哈!因为食浓郁香辣嘅

佐敦地铁站出咗之后好快就到,喺裕华国货附近

农耕记承传正宗湖湘风味, 有原汁原味的湖南特色小菜与食材

店内职员招呼周到,主动同我哋介绍春季嘅新菜式。我哋叫咗
小笋炒腊肉
雪豆酸菜肉沫
香椿炒鸭蛋
糍粑油条
泰国茉莉米饭
招牌柠檬茶

(我哋两个系咪太大食呢🤣)

小笋炒腊肉

雪豆酸菜肉沫

香椿炒鸭蛋

招牌柠檬茶
柠檬茶劲大杯!初头好怕饮唔晒,但最后都全部饮得晒,哈哈!因为食浓郁香辣嘅𩠌菜,呢杯柠檬茶真系可以做到一个好好嘅配合。柠檬茶嘅味道系温柔嘅酸酸甜甜感觉,最钟意佢好够冰冻😊食辣嘢叹住冰冻嘅饮品真系好正

午餐嘅尾声,饮返佢哋餐厅提供嘅热茶其实都感觉好好!佢哋嘅茶好特别,甜甜地,好香的,感觉润喉,忘记问店员系乜嘢茶🤣可能系湖南嘅特色茶

食完之后真系有个肥肚腩🤣哈哈🤣实在系好好食

满足嘅假期午餐!如果下次多啲朋友嚟到,可以分享更加唔同嘅菜式就更加正!
仲有呢度嘅环境都坐得好舒服,布置都好有
特色,非常加分
2024-03-29