2021-06-17
每次尖沙咀无头绪食咩,就会行去厚福街,成条街劲多餐厅,中西日韩茶餐厅等都有齐,上openrice睇到呢间餐厅都有多好评就同朋友试试佢。除咗餐牌外,墙上的黑板都有推荐菜式,真系会令人心大心细有选择困难症!想赞虽然有少少忙,但店员依然好亲切。面包拼盘 配牛油同士多啤梨酱,三款都好食。加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉意大利面 $198之前有买过日本海胆返屋企食,估唔到加拿大海胆都几甜,而且都算厚,可以过过海胆瘾。意大利面虽然系忌廉底,但唔觉得腻,仲加咗少少菇增加口感。脆炸软壳蟹、牛油果汉堡配蕃薯条 $158汉堡有番茄、牛油果、沙津菜同主角软壳蟹。软壳蟹上桌热焫焫,口感香脆,加埋酱汁同配菜一齐食更丰富,番薯条又脆又甜。伯爵茶奶冻 $38个presentation好有心,以靓靓茶杯盛载住伯爵茶奶冻,碟上写餐厅名同毋忘初心,见到时都提醒自己唔好习惯所有唔应该习惯的事,做好每一件小事!好意外奶冻有浓浓的伯爵茶味,每一口都有茶香,喜欢Earl grey的朋友仔必叫!日本椰子雪葩 $68以为雪葩会原个上无造型,估唔到店家都有做少少装饰,令卖相更吸引。椰子雪葩好清甜,睇落细细个但份量都唔少!芒果沙冰 $42芒果
面包拼盘
配牛油同士多啤梨酱,三款都好食。
加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉意大利面 $198
脆炸软壳蟹、牛油果汉堡配蕃薯条 $158
汉堡有番茄、牛油果、沙津菜同主角软壳蟹。
伯爵茶奶冻 $38
芒果沙冰 $42
芒果味好重,最重要系够哂冻,夏天饮啱哂!
宇治抹茶红豆冰 $38
入口有抹茶香浓带回甘,粒粒红豆增加口感。