2017-06-04 165 浏览
一向好中意食串烧既我, 中意周围搜罗串烧餐厅, 有d餐厅会提供比客人自行烧, 虽然边食边烧冇咁闷, 但每次我都会将野食烧到唔系㶶, 就系干身。系网上既饮食平台, 比我发现左间评价几高, 主打串烧既餐厅。于是我就预早book位, 今晚相约同事前去一试! 备长邻近铜锣湾地铁站, 行唔洗一分钟就到, 交通方便。餐厅内地方唔算好大, 但整体环境都非常整洁。呢度有多款串烧, 所有都即叫即烧, 更有沙律、煮物、炒物、炸物、面食、饭类等等...主打串烧既餐厅又点少得日本酒, 就连日本酒都有超过十款选择。至于串烧类, 就要注意每款串烧order都要两串以上咁落单啊~每位客人既台面上都有海盐、柠檬同埋味噌酱, 不过个人觉得呢度既串烧味道已经够哂原汁原味, 唔洗点酱已经够哂好食!每两位客人都会有一个前菜 HK$24包括有红萝卜、椰菜同埋青瓜 【法国鹅肝多士】HK$62多士烤得好脆, 鹅肝沾上类似瑞士汁甜甜地既酱, 切开鹅肝, 已见有半溶状态, 鹅肝入口即溶, 较浓既汁夹埋多士食, 味道取得平均, 正!!【柚子芥末墨鱼须】HK$10 (串) < 优惠期内价钱期间限定可以以HK$10一串Order呢款
于是我就预早book位, 今晚相约同事前去一试!

备长邻近铜锣湾地铁站, 行唔洗一分钟就到, 交通方便。

每两位客人都会有一个前菜 HK$24
包括有红萝卜、椰菜同埋青瓜

【法国鹅肝多士】HK$62
法国鹅肝多士

【柚子芥末墨鱼须】HK$10 (串) < 优惠期内价钱
柚子芥末墨鱼须

期间限定可以以HK$10一串Order呢款串烧, 芥末比柚子味更为突出, 墨鱼须每件都脤卜卜, 超级爽口而略带鲜甜。

【纽西兰羊扒】HK$88
纽西兰羊扒

其实好多出面既餐厅都怕唔新鲜, 所以就算我地order四成熟, 切开既都系冇血水。而同样地今次我地order左羊架四成熟, 惊喜系羊架真系keep到有血水出!!
有微微既羊膻味, 肉质嫩滑juicy, 外表特别系边位烧得好香口, 正!

【白鳝】HK$70
白鳝

白鳝既皮烧得好香脆, 每件白鳝都好厚身, 肉质爽口弹牙, 味道超级鲜甜!! 烧过后, 白鳝亦唔会干身, 大爱!!

【明太子鸡翼】HK$30
明太子鸡翼

鸡翼烧得表面金黄香脆, 鸡翼酿得饱满胀卜卜, 入面除左有大量既明太子、葱, 鲜甜肉汁, 丰富口感。味道甜甜的, 带点微辣

【海胆海鲜炒饭】HK$118
海胆海鲜炒饭

炒饭粒粒分明, 带些少湿润, 虽然海胆份量较少, 但鲜甜味十足, 除左海胆, 仲有细细粒既墨鱼碎, 满足口感。

【墨鱼汁炒乌冬】HK$96
墨鱼汁炒乌冬

呢个乌冬满有惊喜, 对比出面既墨鱼汁系与别不同, 甜甜地, 个乌冬墨鱼汁够多, 够哂湿润, 乌冬软硬岩岩好, 当中更配上爽口既墨鱼, 黎到除左食主打既串烧外, 呢个面食都必要一试!

食过呢间高质串烧后, 有机会我会再黎Encorn! 而且会介绍朋友黎呢度一试。 所有食物质素都系平均的好, 服务招呼周到, 看得出餐厅的用心制作!
法国鹅肝多士
柚子芥末墨鱼须