龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2024-12-17 523 浏览
• • 龙亭(佐敦)• •餐厅隐秘嘅大门似系招呼有心人,令人有所期待。室内暗黑神秘色调,一幅同店名相关嘅石雕式墙,一位接待,一位厨师,照顾吧枱及两张(4-6人)枱。年轻铁板师傅介绍黎初次一试嘅友人同我可先试试五道菜嘅套餐($588/1)< 烟三文鱼沙律 >烟三文鱼包沙律菜配黑醋汁,伴碟既龙珠果酸甜味颇夹。< 海鲜:鲍鱼、扇贝、带子、东星斑>鲍鱼唔韧,炒香嘅蒜蓉好夹,甜甜地几提鲜✨牛油truffle煎香嘅扇贝冇过熟,同带子一样都拿捏得好好,脆嫩集于一身,意大利黄瓜托住粒带子,再一勺鱼子酱,口感丰富😸鱼煎得香脆同蝶豆花泡泡夹埋,口感味道新鲜💙💜< 肉类:鸡、猪>正常发挥啦,师傅又特制嘅 辣菜菠萝汁🍍赞,蒜香牛油🧈又好香浓,任君选择。师傅话伴碟嘅樱桃萝卜可解腻,系几fresh但对草青味几敏感的话,可能会几大感觉..主要系想提呢道!< 海鲜炒饭 > 望住师傅功架十足咁炒香啲饭,食指大开😋 的确冇失望,粒粒分明,饭身焦脆😳 on top 肥嘟嘟嘅🦐同大方嘅三文鱼子,卜卜卜,爽...truffle酱同油香令成碗饭升华晒,想讲..识食
• • 龙亭(佐敦)• •

< 烟三文鱼沙律 >
烟三文鱼包沙律菜配黑醋汁,伴碟既龙珠果酸甜味颇夹。

< 海鲜:鲍鱼、扇贝、带子、东星斑>
鲍鱼唔韧,炒香嘅蒜蓉好夹,甜甜地几提鲜✨
鱼煎得香脆同蝶豆花泡泡夹埋,口感味道新鲜💙💜

< 肉类:鸡、猪>

主要系想提呢道!
< 海鲜炒饭 >
望住师傅功架十足咁炒香啲饭,食指大开😋 的确冇失望,粒粒分明,饭身焦脆😳 on top 肥嘟嘟嘅🦐同大方嘅三文鱼子,卜卜卜,爽...truffle酱同油香令成碗饭升华晒,想讲..识食一定系食铁板炒饭!全晚嘅highlight✨

<甜品:日产益力多雪糕、柚子雪葩>
Fresh,Happy Ending🌿🍨🍧

< 梅酒 $168/ 支 >
铁板烧一定要有啲微醺先开心架嘛,同友人开一细支开心一下,颇尽兴🥃🥃

P.S. 最后仲畀我地发现有明星同场,佢好低调,师傅都好贴心咁就算认得都好比空间佢同友人enjoy个晚餐..真系last一刻走前先同对方确认系..我地都系个阵先知..赞职业操守、工作态度👍🏼

先祝大家Merry Christmas🫶🏻😽💕
  • 海鲜炒饭