呢间中菜馆好出名,之前食过尖沙咀𠮶间觉得好好味,今日去开东涌行街,发现原来东涌都有一间,索性就入去回味吓!最惊喜系佢哋而家有优惠四人餐,千几蚊有劲多嘢食,超级抵!招牌烤鸭呢间餐厅最出名嘅系烤鸭,呢个套餐里面亦都包咗半只烤鸭!而且仲会有一个好靓嘅伴碟,里面有各种食烤鸭嘅配菜,最惊喜嘅系佢哋有爆炸糖呢种创新嘅食法好少见,但系又好好食㖞!烤鸭都系外皮好脆,鸭肉好新鲜,包埋啲山楂条同埋洋葱条一齐食,完全唔会觉得好滞!椒麻牛肋条牛肋条好软腍腍,一睇就知道系用咗好多心机去炮制嘅,麻麻辣辣,好过瘾!浓汤酸菜鱼酸菜鱼都好正!因为佢啲鱼肉好新鲜弹牙,一啲都唔会有腥味,如果汤底亦都唔会话好酸或者好咸,味道条配得啱啱好,而且里面亦都好多配料,包括粉皮豆芽同酸菜等等,真系好大一碟好满足!特色宫爆鸡丁呢个宫保鸡丁睇卖相就知道系一个好惹味嘅菜,的确系麻麻辣辣,而且啲鸡肉好嫩滑,送饭一流!黑松露蚝仔煎蛋蚝仔好新鲜,完全唔腥!煎蛋又好香,微微深住黑松露嘅香气,我个人超级喜欢呢道菜!瑶柱蛋白炒饭瑶柱蛋白炒饭都好有惊喜!炒饭好香好有镬气,而且个饭亦都系干身嘅,在座嘅每位朋友都盛赞!最后仲附送咗糖水,我哋拣咗桃胶同埋杨枝甘

招牌烤鸭

椒麻牛肋条

浓汤酸菜鱼

特色宫爆鸡丁

黑松露蚝仔煎蛋

瑶柱蛋白炒饭

最后仲附送咗糖水,我哋拣咗桃胶同埋杨枝甘露,每款糖水都好足料!讲真呢个价钱可以食到咁多食物,而且每一道菜水准都不错,真系觉得性价比极高!下次都带埋屋企人过嚟试!