黎自菲律宾既过江龙【Potato Corner】由学生时期已经系美国食到宜家返香港,一直都系我最钟意既首选小食/薯条店,今次就同朋友去左中环街市新开既分店。佢地有分4个大小、3种classic薯仔同两款special薯仔,另外4款经典调味同1-2款期间限定调味。今次就试左Mega 番薯条同Jumbo Tater Tots。对应4个size、分别可以选择1-4款口味。Mega番薯条:可以选择2款口味,我每次必点Sour Cream & Onion同BBQ、番薯条就第一次食。番薯条外脆内软、而比较粗、所以食到好多番薯肉。搭配条调味粉咸咸甜甜好惹味!Sour Cream & Onion好creamy而BBQ微辣。Jumbo Tater Tots:可以选择一款口味、呢款就叫左期间限定Japanese sweet corn味道,呢款非常香甜、对比平时4款经典味道有惊喜。Tater Tots外面香脆、里面好热辣辣。薯仔、薯条都系即叫即整,所以全部都新鲜热辣、而且需要少少等候时间。