2024-07-06
2064 浏览
早前已book mark咗呢间日式料理餐厅,今日就同朋友嚟到呢度食饭聚下!餐厅设计充满日本风情,挂满日式海报,差啲以为自己去咗日本🤣餐厅以温和灯光为主,感觉好温馨,好适合同朋友聚会!
✨火炙青柠啫喱醋佐安康鱼肝超级好食,鱼肝有入口即化嘅感觉😋鱼味浓郁,好新鲜!餐厅仲加咗青柠啫喱醋及鱼籽入去,令到鱼肝味道更鲜味及清新,超好食!✨ 秘制鹅肝寿司鹅肝多士食得多,鹅肝寿司就第一次😋鹅肝加上秘制酱汁,食落好滋味,大大嚿咬落去好满足!✨ 黑门令蟹味噌甲罗烧必试甲罗烧😋卖相好靓,蟹壳入面有蟹膏、蟹籽、蟹肉丝、鹌鹑蛋及葱花,未食都已经好吸引!餐厅职员会帮手烧,唔怕自己烧到㶶晒🤣一边烧已闻到阵阵香味!将烧好嘅甲罗烧放上饼干面上一齐食,再配埋炸蒜,估唔到又几夹,超好食!✨ 刺身6盛包括有三文鱼、吞拿鱼、带子、海胆、鲷鱼及油甘鱼!一上枱,刺身卖相好吸睛🤩海胆鲜甜,刺身够厚切👍🏻食落好新鲜,无雪味!最爱鲷鱼,食落超浓郁嘅鱼香味,好食!整体嚟讲呢间餐厅都不错,整体人均消费大概$200,但食物味道相当可以!
✨火炙青柠啫喱醋佐安康鱼肝
✨ 秘制鹅肝寿司