2023-11-13
香港东涌世茂喜来登酒店里面原来有个商场仔,里面都几多野食,气氛都几好呢~今次就入左入面一间中东菜试下~🍴Mix Hummus Platter $170四碟鹰咀豆蓉有原味、蕃茜腌菜、红菜头同松露 配上两块热辣辣嘅Pita bread🫓包包好大块呢,鹰咀豆蓉每一碟都磨得超顺滑~个人最钟意松露味同红菜头味,前者好香后者比较特别🍴Chargrilled Octopus Tenticles $178炭烤八爪鱼须~size 刚好,加上大蒜、晒干番茄、橄榄油,地中海调味同八爪鱼须好夹~酸酸地,开胃得黎更加带出左八爪鱼嘅鲜味🐙🍴Ultimate Mix Grill $588有烤鸡肉串、烤羊肉串、烤鸡肉卷同烤羊肉串🍖🍖估唔到份量超多呢,而且每一款都烤得好好食,外脆内软,锁住晒啲肉汁,超有水准~~~一开四嘅羊肉馅饼都系意料之外地好食!🍹Passionfruit Yakult $95本身以为质感偏厚,点知出黎又唔会,加上热情果味酸酸甜甜,非常不错呢~🍸Hibiscus $120呢杯系cocktail黎,卖相都几靓,一样酸酸甜甜,有啲似话梅嘅感觉,酒精感唔会太重🍻🍻