2025-02-22
今日朋友带我去咗一间高质、私隐度高又睇住樱花飘雪好有feel嘅omakase💕本身一入去见到樱花装饰已经觉得好靓,食到天妇罗海胆拿破仑嘅时候樱花就会开始飘雪❄️同时间会系天妇罗海胆拿破仑洒上淡雪盐💫另外佢哋啲食物都比较有心思,下次会去再食🌟夕之御品书$1388pp✨鳕鱼白子同埋赤水母刺身配上柚子酸汁非常鲜味。✨萤光鱿鱼松叶蟹肉茶碗蒸萤光鱿鱼当造季节,味道有层次感。✨生蚝清甜creamy,配上酸度自然嘅苹果啫喱同三文鱼鱼子一齐食更加鲜甜。✨白虾 牡丹虾强烈推荐!虾膏同埋虾油超浓郁,可以提升虾肉嘅层次,好似食紧好多只虾嘅精华咁。炸虾头又好香脆,白虾好甜。✨赤鯥 toroToro甘香肥美,比较重油脂感,所以配洋葱渍会平衡返个油腻感。✨自家制白粟米汤白粟米超级清甜,仲加咗爱知县蜜糖入面仲有啲刺身好特别。✨天妇罗海胆拿破仑师傅一路会落淡水盐,一路个感觉就好似飘雪,然后后面个樱花就会有雪景出现!入面有海胆、天妇罗紫菜同吞拿鱼,口感层次丰富。✨北海道带子✨剥皮鱼上面放上鱼肝,食落比较浓郁。✨深海池鱼✨吞拿鱼赤身✨甜虾✨中toro✨日本真蚝喺你面前烧香,然后放上寿司饭再加紫菜食食到少少蚝嘅海水味,仲保持
夕之御品书$1388pp
✨鳕鱼白子同埋赤水母刺身
配上柚子酸汁非常鲜味。
✨萤光鱿鱼松叶蟹肉茶碗蒸
萤光鱿鱼当造季节,味道有层次感。
✨生蚝
✨白虾 牡丹虾
✨赤鯥 toro
✨自家制白粟米汤
白粟米超级清甜,仲加咗爱知县蜜糖入面仲有啲刺身好特别。
✨天妇罗海胆拿破仑
✨北海道带子
✨剥皮鱼
上面放上鱼肝,食落比较浓郁。
✨深海池鱼
✨吞拿鱼赤身
✨甜虾
✨中toro
✨日本真蚝
喺你面前烧香,然后放上寿司饭再加紫菜食食到少少蚝嘅海水味,仲保持juicy。
✨穴子星鳗
✨海胆
✨左口鱼裙边
✨玉子烧
食落超级滑,咸咸地好似cheese cake咁样嘅质地。
✨自家制鱼汤
超级浓郁嘅鱼汤。
✨黑芝麻雪糕